'The Big Show' in Heerlen 'The Big Show' in Heerlen

Het nieuwe Viberider-album is vanavond officieel aan het publiek gepresenteerd

, Bart Notermans

'The Big Show' in Heerlen

Het nieuwe Viberider-album is vanavond officieel aan het publiek gepresenteerd

Bart Notermans ,

Eerder deze maand bracht Viberider hun tweede album 'The Big Show' uit op Rough Trade records. Ter gelegenheid van dit, geeft Viberider twee CD-release feestjes. De eerste is in poppodium Nieuwe Nor met Nu Of Nooit-winnaar Sungrazer als support.

Het nieuwe Viberider-album is vanavond officieel aan het publiek gepresenteerd

De twee bands die vandaag in de Nieuwe Nor spelen hebben geen introductie meer nodig. Sungrazer opent de avond (nu al) al traditiegetrouw met 'Zero Zero'. Dit nummer leent zich daarvoor ook uitstekend. Mede door de langzame opbouw naar een diep groovende climax. De avond is nu echt begonnen. De psychedelische stonerrock van Sungrazer neemt Heerlen voor ruim drie kwartier mee naar de meest stoffige planeet die er maar zijn kan. In ieder geval, zo voelt de muziek aan zodra je je ogen sluit.

Terug op planeet aarde is de zaal nog lang niet gevuld. Dit is jammer, aangezien hier toch twee Limburgse bands staan die minstens tot de top van Limburg behoren.

Viberider
heeft al enkele try-outs gedaan dit jaar. Maar vandaag voelt het alsof de show helemaal klaar is. Compleet met een decor, lichtshow en een nieuw album op zak, start Viberider hun vernieuwde set. Natuurlijk komen deze nieuwe nummers ruim aan bod vanavond, zoals de eerste single 'The Waste'. Waar afgelopen week ook een videoclip van is verschenen. Ook de wat oudere nummers zoals 'On And On' en ''95' worden niet vergeten. Waar in de oude nummers nog duidelijk de stoner-invloeden te horen waren, komen in de nieuwe de wat meer swingende gitaarrifjes naar voren. Live klinkt het echter nog altijd net zo zwaar als eerst. De heren en dame lijken zich prima ter vermaken op hun feestje. Er wordt volop gebruik gemaakt van het krappe podium.

Halverwege ontkurkt de champagne op het podium en bedanken Jowan en Ferry het publiek en mensen die het nieuwe album mogelijk hebben gemaakt. Daarna maakt de champagnefles een rondje door de zaal. Als toegift speelt Viberider een van hun eerste nummers 'Luminol' welke eindigt in een muzikale muur van geweld.

 

Binnenkort kun je de recensie van 'The Big Show' lezen op 3VOOR12/Limburg

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg