Punto en Kelly maken akoestisch debuut Punto en Kelly maken akoestisch debuut

Debuut op WesSUMMERBREEZE's lustrumeditie

, Geert Smeets

Punto en Kelly maken akoestisch debuut

Debuut op WesSUMMERBREEZE's lustrumeditie

Geert Smeets ,

Festival WesSUMMERBREEZE uit Wessem bestaat 18 juli vijf jaar en pakt uit met een tweede podium. De muzikanten op dit podium zijn gelinkt aan eerdere edities en spelen akoestische sets in speciale samenstellingen. Punto en Kelly geven een preview van een album waar beiden momenteel hard aan werken.

Debuut op WesSUMMERBREEZE's lustrumeditie

Punto en Kelly, ken je ze nog? Beiden wonnen ooit Nu Of Nooit, Punto met Viberider en Kelly met SAT2D. De geschiedenis is bekend: SAT2D werd kort na Pinkpop opgedoekt en Viberider probeert met een nieuwe cd wederom landelijke aandacht te trekken. Maar in deze relatieve stilte broedt het duo op een album en deze muzikale samenwerking is er een met potentie én met ambitie. “Ik wil vooral spelen, spelen en nog eens spelen”, vertelt de altijd enthousiaste frontvrouw Kelly Kockelkoren.

Samen muziek maken doen ze al langer, namelijk in Viberider. Voor de nieuwe ingeslagen muzikale richting zocht Punto naar een vrouwelijke tweede stem en kwam bij Kelly terecht, op dat moment bandloos. En toen kwam het besef dat er meer te halen viel uit die muzikale klik. Beiden hadden nog het een en ander aan ruw materiaal op de plank liggen dat onder handen werd genomen. Het lijkt misschien een wat vreemd huwelijk, Punto de stonerrocker, en Kelly, de powerpopchick.

“Mijn nummers en die van Punto waren inderdaad twee verschillende werelden, ze lagen redelijk ver uit elkaar”, aldus Kelly. “Maar inmiddels zijn ze zo gearrangeerd dat dat eigenlijk niet meer opvalt. Punto heeft een aantal nummers van mij bewerkt en andersom. Als Punto met een schemaatje kwam, zorgde ik voor de melodie en zanglijn. En waar ik vastliep in mijn eigen nummers, sprong Punto bij om er de juiste wending aan te geven. We leveren dus elk een gelijkwaardige bijdrage aan de nummers.”

Twee rasmuzikanten die zich samenpakken en nummers gaan schrijven, daar moet meer achter zitten. “Tuurlijk hebben we een doel voor ogen. Zoveel mogelijk spelen en als het kan er iets aan overhouden. Om dat te bereiken moeten we een album hebben. Inmiddels zijn we aan de opnames bezig. Van veel nummers hebben we de basis, drum en bas, al vastgelegd. Uiteindelijk willen we een stuk of dertien nummers overhouden die het album moeten gaan vormen. De kern is nu nog Punto en Kelly. Pas als de nummers helemaal af zijn, zoeken we de muzikanten er bij. Rond september zullen we ter promotie alvast  een aantal nummers naar buiten brengen, onder andere. via MySpace; daarna zal de cd-release plaatsvinden.”

De twee hebben nog niet opgetreden dus hun muziek heeft tot nu toe het oefenhok nog niet verlaten. “WesSUMMERBREEZE wordt inderdaad ons debuut”, vertelt Kelly. We willen ook nog niet al teveel prijsgeven. Wat we daar gaan doen is puur een akoestische preview. Het zal, in tegenstelling tot het album, heel 'singer-songwriter' gaan klinken. Wat wij uiteindelijk voor ogen hebben is een vet rockalbum, catchy als SAT2D en met de ballen van Viberider!”

In ieder geval een naam om naar uit te kijken op het tweede podium. Een idee dat overigens ook al te zien was op Molenrock. “Met dat verschil dat onze line-up vrijwel geheel uit gelegenheidsacts bestaat”, vertelt programmeur Ron van Schendel. Volgens Ron is het tweede podium in eerste instantie om het vijfjarig bestaan te vieren. “Het was toch vrij moeilijk om muzikanten te vinden die in een gelegenheidssamenstelling komen spelen”, “Maar als het een succes wordt, proberen we het volgend jaar opnieuw.”

Naast Punto en Kelly speelt Wunderbaum, een folky bluegrass duo gevormd door Arjen en Sam van Fisk, Ruud Versteden (ex-Ellviz) in de opvallende bezetting gitaar, toetsen, fagot, trompet en singer-songwriter Bart Oostindie. Samen met Danny Vanhoudt (Buttafew) en Peter Beeker (Ongenode Gaste) speelt hij enkele nummers uit de ‘Dylan Geit Plat’ theatertour, afgewisseld met eigen werk. Op het hoofdpodium spelen Izonix, Clock, Marlon Penn, Radical Roosters, Go Back To The Zoo, Moss en Lefties Soul Connection.

Punto en Kelly spelen 18 juli op wesSUMMERBREEZE

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg