Lambshade behaalt vierde plaats in Benelux-finale Emergenza Lambshade behaalt vierde plaats in Benelux-finale Emergenza

Voor Lambshade is het nu zeker nog niet einde verhaal

, Bart Notermans

Lambshade behaalt vierde plaats in Benelux-finale Emergenza

Voor Lambshade is het nu zeker nog niet einde verhaal

Bart Notermans ,

De wereldwijde bandwedstrijd Emergenza organiseerde zaterdagavond de Benelux finale in de 013 te Tilburg. 3VOOR12/Limburg reisde met de heren uit Stein mee voor een verslag.

Voor Lambshade is het nu zeker nog niet einde verhaal

Veel mensen in de Kinskystraat zullen gedacht hebben dat dit nog wel een erg laat school-uitje was. Maar afgelopen zaterdag hadden zich vroeg in de avond zo'n honderdtwintig mensen verzameld aan het Groenewald College in Stein. Even later werd de straat geblokkeerd door twee grote touringbussen waar op de voorruit groot 'Lambshade Emergenza' te lezen was. Geen schoolreisje dus, maar de Steinse band Lambshade die veel vrienden, fans en familieleden mee brachten naar de Benelux-finale van Emergenza in de 013, Tilburg.

Emergenza is een wereldwijde bandwedstrijd waarbij in verschillende landen gestreden wordt voor een plek op het Taubertalfestival in Duitsland. Een band kan winnen door het aantal stemmen wat ze van het publiek krijgen. Afgezien van de finales zijn er in de voorrondes dus geen juryleden die de bands beoordelen. Op het Taubertalfestival strijden alle winnaars per land nog een keer tegen elkaar. Uiteindelijk mag zich één band gelukkig prijzen met een mooi prijzenpakket en een plek op het Taubertal-mainstage tussen grote acts als Skunk Anansie, The Gaslight Anthem en The Hives! Een festival met dertigduizend man in het midden van de Taubertal vallei, welke band wil dit niet? [Limburgse acts The Mad Trist (2008) en Concubine (2006) hebben beide op dit festival mogen spelen en werden uiteindelijk (resp.) 2e en 5e in de wereldfinale.]

Terug naar de tourbus: In de bus ligt voor iedereen een 'goodiebag', samengesteld door de heren van Lambshade. Met daarin veel lekkers voor onderweg, een persoonlijk bedankkaartje en een button. Deze moet dan natuurlijk wel de hele avond gedragen worden.

Als de groep mensen vanuit de bussen in Tilburg naar de 013 lopen trekt dit regelmatig nieuwsgierige blikken. Zelfs de auto's moeten maar even wachten totdat de hele Limburgse parade is overgestoken. Lambshade is dus goed vertegenwoordigt in Tilburg.

Op het programma vanavond staan zo'n vijftien bands die strijden om die felbegeerde plek op het Taubertalfestival. Lamshade speelt pas in de laatste ronde, stipt om kwart over tien. De band maakt een stevige mix van alternatieve rock met een snufje metal. Dat qua sound doet denken aan bands als Pearl Jam en Therapy? Live komt dit vanavond in de 'Dommelsch Zaal' ook goed tot z'n recht. Ook het geluid is dik in orde en de band lijkt zich uitstekend te vermaken op het podium. De zaal is, mede dankij de vele meegenomen fans, ook erg goed gevuld. Uiteindelijk komen dan ook vele handen in de lucht, nadat de band klaar is met hun twintig minuten durende set. Daarna worden de stemmen geteld.

Rond half een wordt dan eindelijk de uitslag bekend gemaakt. Naast de bandprijzen zijn er ook prijzen voor de beste gitarist, bassist en drummer van de avond. Helaas weet Lambshade vanavond niet hoger te scoren dan de vierde plek. Wat totaal niet onverdienstelijk is gezien het aantal bands dat vanaf de eerste voorrondes mee hebben gedaan. Wel weet Lambshadebassist Ivo Windraecken de prijs voor beste bassist van de avond in de wacht te slepen en krijgt een Marshall bassversterker mee naar huis. De band Sir James wint de Benelux finale deze avond. De gitarist van diezelfde band, Frank van Kasteren, won ook nog eens de prijs voor beste gitarist.

Voor Lambshade is het nu zeker niet einde verhaal. Op 2 oktober van dit jaar, staat de release van hun debuut album gepland. Momenteel wordt hieraan in de studio hard gewerkt. Bijgestaan door en achter de knoppen met Ferry 'Punto' Duijsens.

Myspace van Lambshade

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg