De muzikale bijbel van Dana Fuchs predikt liefde De muzikale bijbel van Dana Fuchs predikt liefde

Podiumbeest bij uitstek laat hart en ziel spreken in Heerlens theater

, Raymond Kruijen

De muzikale bijbel van Dana Fuchs predikt liefde

Podiumbeest bij uitstek laat hart en ziel spreken in Heerlens theater

Raymond Kruijen ,

3VOOR12 Limburg was al vaker getuige van een Dana Fuchs optreden, maar uitgeschreven zijn we nog niet over deze spontane zangeres met een strot van gewapend beton.

Podiumbeest bij uitstek laat hart en ziel spreken in Heerlens theater

Recentelijk werd een live album op de markt gebracht en een nieuw studio album is in de maak, waarvan we hoopten vanavond al enkele nummers te kunnen horen.

De Limburgzaal is gezellig gevuld en het ruim 200 hoofden tellende publiek hoort de frontvrouw met haar 'oerkracht' stem de basis leggen voor een broeierig avondje rock, blues, soul en gospel.

Nieuw nummer 'Golden Eyes' opent heerlijk en smaakt duidelijk naar meer. Het titelnummer van haar debut album 'Lonely For A Lifetime' behoeft geen introductie want het publiek ontvangt het met open armen.

Op het gevoelige nummer ‘Songbird’ brengt Dana een ode aan haar overleden zus. Tijdens het gospelgetinte nummer 'Bible Baby' bruist het van energie op de bühne en zou je haast aanzetten om iedere zondag naar de kerk te gaan.

Dat Dana niet alleen over een geweldige strot bezit maar ook een entertainster pur sang is bewijst ze door de meeste nummers te introduceren met een korte persoonlijke verhaallijn. Zo ook bij 'Misery' waar ze een van de vele soorten liefde verhaalt.

Haar beweeglijkheid op de bühne werkt zelfs aanstekelijk op mensen met de beweeglijkheid van een standbeeld. In het live repertoire zitten ook enkele covers die inmiddels ook bekend zijn van haar, maar waar het publiek maar géén genoeg van kan krijgen.

Zo klinkt 'Helter Skelter' lekker ruig en zal Robert Plant niet erom heen kunnen dat de granieten strot van Dana 'Whole Lotta Love' laat schitteren.
Ook de verdere nieuwe nummers worden goed ontvangen en laat iedereen al uitkijken naar het nieuwe album.

Dana's kwaliteiten zijn alom bekend. Maar even vermeldenswaardig zijn de kwaliteiten van haar band. Zo is er in de set ruimte voor een bas- en drumsolo die verre van saai zijn. Gitarist Jon Diamond leeft zich uit tijdens de laatste toegift 'I'd Rather Go Blind'. De Etta James cover wordt gebracht met een hoog kippenvelgehalte en mag dan ook gezien worden als een waardige afsluiter.

Dana’s stem, voorkomen en bühneact wordt vaak vergeleken met andere zangeressen.
HALT!!! Geen vergelijkingen want ze is een fenomeen op zichzelf.
Bij een volgend optreden niet twijfelen en gewoon gaan kijken en je beleeft een concert dat je nooit zal vergeten.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg