Wessumer Breeze viert haar eerste lustrum Wessumer Breeze viert haar eerste lustrum

Een muzikale rollercoaster

, Wil Delissen

Wessumer Breeze viert haar eerste lustrum

Een muzikale rollercoaster

Wil Delissen ,

Goed weer, gezellig druk, rock, soul, blues en bier. De ingrediënten voor een geslaagd Limburgs festival.

Een muzikale rollercoaster

Al is zondag 18 juli de breeze ver te zoeken in Wessem, aan het weer zal het niet liggen. Ver van tevoren was al duidelijk, dat ook de programmering garant zou staan voor een sfeervolle festivaldag. Het publiek wordt getrakteerd op maar liefst elf bands verdeeld over twee podia. Lekker de hele dag door muziek, zonder vervelende wachttijden, met in de tent akoestische sets door gelegenheidsbands en beginnende samenstellingen.

De eerste lustrum editie van het Wessummer Breeze wordt aan elkaar geluld door niemand minder dan L1 presentator Johan Hauser.

Een festival aftrappen is altijd lastig. Niet voor Izonix: de Middenlimburgse band gaat er vol in en legt de loper uit voor de bands die gaan volgen. Na hun laatste noot klinkt in de tent al de aankondiging van Verstesse. Het trio dat in het najaar van 2009 is gestart geeft, met gevoelige nummers afgewisseld met swingende rock ’n roll, een voorproefje op hun binnenkort te verschijnen EP. Inmiddels staat Clock klaar op het hoofdpodium. De Weertse mannen krijgen het publiek los, met hun krachtige rock en melodieuze gitaar-riffs.

Arjen en Sam staan dan in de tent te popelen om hun akoestische set te spelen onder de veelzeggende naam Wunderbaum. Een vermakelijke 'Seitensprung' van de heren van Fisk en Moose da Beat. Zij zijn het, die hun Roermondse collega's Marlon Penn And The Modern Underground aankondigen op het hoofdpodium. Eens te meer bewijst deze band met hun opzwepende rock een waardig finalist van Nu of Nooit 2010 te zijn geweest.

Vervolgens mag het publiek getuige zijn van de try-out van Punto & Kelly. De spin-off van Viberider is bezig de laatste hand te leggen aan een 14-track album. Hun optreden klinkt veelbelovend, al voelt Kelly zich naar eigen zeggen een beetje ongemakkelijk, stilzittende op een barkruk. Zo nu en dan kan ze het dan ook niet laten haar bevallige haardos mee te laten deinen op de heavy sounds. Het duo vormt een goede overgang voor The Radical Roosters, die het publiek platleggen met authentieke vintageblues rock.

Op het kleine podium laat Bart Oostindie & Friends vervolgens bij vlagen Bob Dylan herleven. Met een energiek optreden van de Amsterdamse band Go Back To The Zoo continueren de bezoekers hun rit in de muzikale rollercoaster. 'Beam Me Up' en 'Electric' gaan erin als zoete koek. Moss, door velen betiteld als de beste Nederlandse gitaarband op dit moment, staat vervolgens garant voor een knallende act. Het festival wordt afgesloten door Lefties Soul Connection. Liefhebbers van swingende, opwindende soul kunnen hun lol op.

Meegeholpen door het weer levert de organistatie van Wessumer Breeze met haar lustrum een festival dat klinkt als een klok. Een goed bezochte dag, gezelligheid voor jong en oud, met nationale high lights, en daarnaast de broodnodige ruimte voor onze regionale talenten!

Onze fotograaf was ter plekke om een en ander vast te leggen.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg