Lauw publiek op de warmste dag van het jaar Lauw publiek op de warmste dag van het jaar

Veel house-muziek op eerste dag van Pleinfeesten Gennep

, Bas van den Ende

Lauw publiek op de warmste dag van het jaar

Veel house-muziek op eerste dag van Pleinfeesten Gennep

Bas van den Ende ,

Vrijdag 2 juli, een feestdag voor het Nederlands elftal. De warmste dag van het jaar (tot nu toe). Maar daarnaast ook de eerste dag, oftewel de DeeDay, van Pleinfeesten Gennep.

Veel house-muziek op eerste dag van Pleinfeesten Gennep

De gemiddelde Limburgse festivalganger zal het waarschijnlijk niet weten, maar er komen tegenwoordig steeds meer terugkerende festivals in het noorden van Limburg. Zo heeft het Roepaen Festival al een paar edities gehad en zijn er al meerdere edities van Booming Beatz geweest. Daarnaast was het afgelopen weekend de tweede editie van Pleinfeesten Gennep. Dit festival, gespreid over drie dagen, richt zich op het meest brede publiek wat er is: iedereen van 5 tot 80 jaar oud.

De eerste dag van het festival, de zogenoemde DeeDay, is bedoeld voor een publiek van 16 tot 30 jaar. Deze dag is op een artiest na voor de house-artiesten. Het feest begint officieel om 19:00 uur. Helaas, als de eerste muziek begint te klinken, is het aantal mensen op een hand te tellen.

Action Hank en Boris Rota lijken zich hier weinig van aan te trekken en draaien gewoon door. Pas om 21:00 komen de eerste grote(re) groepen binnen, al blijken dit vrienden te zijn van Rinus & De Smits. De enige artiest die niet echt in het lijstje lijkt te passen, dit regionale rapduo is een beetje het zwarte eendje op de avond. Dat neemt niet weg dat het wel aardig klinkt. Jammer genoeg duurt het maar een kwartiertje. De laatste artiest voor de grotere groep is Praia del Sol, samen met Lady Rio. De laatstgenoemde artiest lijkt vandaag last te hebben van de warmte, want af en toe klinkt het wel ietwat vals wat de dame zingt.

De eerste grote naam begint iets voor half tien als Erick E het podium betreedt. De DJ wordt voor een groot gedeelte van de show bijgestaan door een percussie-duo. Dit helpt de muziek meer swing te geven. De eerste mensen vooraan beginnen al voorzichtig een voetje te bewegen. Meneer E krijgt een uur om het publiek te laten zien wat hij kan, helaas begint het pas om 22:15 uur een beetje vol te lopen.

Volgende artiesten op het programma waren eigenlijk Sunnery James en Ryan Marciano, maar deze vielen helaas uit. De organisatie heeft gelukkig op het laatste moment Marco V weten te regelen. De man draait zoals van hem verwacht wordt, maar helaas meer ook niet. Hij gebruikt geen verrassende samples en ook de hulp van het percussie-duo lijkt niet aan hem besteed. Na een uur begint het publiek ook al een klein beetje weg te sukkelen.

Om 00:00 begint Hardwell met een flinke knal om het publiek weer wakker te schudden. Met goed gebruik van samples, op de juiste tijd een rustpauze en daarnaast ook goed gebruik makend van de percussionisten, is deze artiest ook de beste plaatjesdraaier van de dag. Tien minuten voor het einde gebruikt de heer Hardwell ook de microfoon om het publiek nog op te wekken voor de laatste minuten. Een meezinger in de vorm van Other Side van de Red Hot Chili Peppers.

Misschien ligt het aan het feit dat het de warmste dag in een heel lange tijd was, of dat het Nederlands elftal een belangrijke zege boekte tegen Braziliƫ op vrijdag. Maar het publiek reageerde ietwat lauw op alle artiesten, ondanks de opzwepende muziek.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg