Grote namen sluiten de eerste dag van Bospop af Grote namen sluiten de eerste dag van Bospop af

Een frisse wind koelt lekker af

, Joost Bazelmans en Jörg de Groot

Grote namen sluiten de eerste dag van Bospop af

Een frisse wind koelt lekker af

Joost Bazelmans en Jörg de Groot ,

De vele artiesten van de middag zorgden voor een sonische bries. De werkelijke afkoeling kwam na een kort buitje en daarna een stevige bries. Voor velen een verademing na een erg hete middag. Deel twee van het verslag van de eerste dag van Bospop.

Een frisse wind koelt lekker af

Na een dampende zaterdagmiddag kroop het zonnetje achter de wolken wat zorgde voor een lichte daling in temperatuur. Tijd voor een aantal bands die al menig jaar meedraaien in de muziekwereld. Gevestigde namen met een oeuvre waar je een gemiddelde iPod flink mee zou kunnen vullen.

Het 'licht' is in ieder geval nog steeds aan wanneer Dolores O'Riordan en de rest van The Cranberries ten tonele verschijnen. Terug van weggeweest. Sinds 2009 weer bij elkaar en nu op Bospop. Hits als 'Zombie' en 'Ode To My Family' ontbreken niet. Het geluid is niet altijd even zuiver maar het publiek geniet met volle teugen.

Een regelmatige bezoeker van ons kikkerlandje is Southside Johnny & The Asbury Dukes. Rhythm 'n' blues, soul en rock 'n' roll, zijn de steekwoorden van deze muzikale duizendpoot. Een naam die met vele grootheden waaronder plaatsgenoten Bruce Springsteen, Steven van Zandt en Jon Bon Jovi op het podium gestaan en/of heeft samengewerkt. John Lyon, zijn echte naam, zorgt met zijn Oranje T-shirt voor een prima feest in de tent.

Crosby, Stills & Nash opent hun ruim 75 minuten durende set sfeervol met de klassieker 'Woodstock'. En er volgen er uiteraard nog veel meer. Iemand merkte op dat Crosby, Stills and Nash kunnen putten uit heel veel nummers maar dan toch nog twee covers spelen, waaronder 'Behind Blue Eyes' van The Who, een populaire cover. In ieder geval staat het trio na al die jaren nog steeds hun mannetje. Elegante close harmony, het handelsmerk waarmee ze, samen met hun band, zorgen voor veel sentiment en blije gezichten. De blijheid houdt aan wanneer de eerste flinke regenbui valt.

Crosby Stills & Nash maken hun feestje af terwijl in de tent de volgende act start. Het kwik is een graad of tien gezakt en de aanwezigen zijn zichtbaar opgelucht. Sinds de doorbraak van Heather Nova, in 1995 met het album 'Oyster' heeft de blonde singer-songwriter naam en faam gemaakt over de hele wereld. Het optreden start relaxt met 'London Rain' en houdt dit tempo tot aan het einde vast. Nova is er geconcentreerd en pas later in de set wordt er contact gezocht met het publiek wat het toch wel naar de zin heeft. Een prettige soundtrack voor de zwoele zomeravond.

De Amerikaanse singer-songwriter John Fogerty maakte deel uit van Creedence Clearwater Revival. Dat was echter van relatief korte duur en al snel begon zijn solo-carrière grootse vormen aan te nemen. Vandaag wordt Bospop natuurlijk getrakteerd op de 'Greatest Hits'. Van hemzelf maar ook een flinke portie Creedence Clear Water Revival. Naast die hits komt ook nog even 'Pretty Woman' van Roy Orbison voorbij. Mooi om te zien is dat het regent terwijl de Creedence Clear Water Revival kneiter 'Have You Ever Seen The Rain' wordt gespeeld. Nou ja, kort dan want het water valt met bakken uit de hemel. De regenjasjes, parapluutjes en stukken zeil zorgen voor een beetje bescherming terwijl Fogerty zijn feestje afmaakt. En ere wie ere toekomt: Bospop zorgt met Fogerty ook dit jaar weer voor een prima afsluiter.

Terugkijkend op de dag was het vooral warm, erg warm. Dat deerde de bezoekers niet, die massaal de drinkwaterfonteintjes opzochten of met een pilsje of glaasje fris hebben genoten van de hoeveelheid aan muziek. De avond bracht iets meer verkoeling met af en toe een flinke hoosbui. Het maakte eigenlijk allemaal niks uit. De bezoeker heeft genoten. Dag een is een succesvol feit.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg