'Dae Is Neit D'raan Gewaes!' 'Dae Is Neit D'raan Gewaes!'

Nieuwe digitale single van Janse Bagge

, Maurice Kamps

'Dae Is Neit D'raan Gewaes!'

Nieuwe digitale single van Janse Bagge

Maurice Kamps ,

De aanklachten van seksueel misbruik van kinderen binnen de Katholieke kerk blijven zich opstapelen en na recente invallen bij bisdommen, lijkt het einde van deze beerput nog lang niet in zicht. Aanleiding voor Janse Bagge Bend om er op geheel eigen wijze een nummer aan te wijden.

Nieuwe digitale single van Janse Bagge

Twaalf jaar na hun laatste single is Janse Bagge Bend terug met 'Dae Is Neit D'raan Gewaes!'. De dialectpopgroep uit Susteren is, naast liedjes over 'Proemevlaai', nooit te beroerd om gevoelige onderwerpen aan te snijden. Met de single spelen ze in op de niet aflatende stroom aanklachten van seksueel misbruik binnen de Rooms-Katholieke kerk.

Het nummer is gebaseerd op de ervaringen van Janse Bagge's Ton Meisen, die in zijn jongere jaren bij de paters 'op ’t pensjionaat in Bleijerhei' heeft gezeten. Ondanks dat mensen andere ervaringen hebben, kijkt de zanger met plezier op de tijd terug. Op de muziek van Reel Big Fish's 'She's Got A Girlfriend Now'  vraagt hij zich aanvankelijk af of het aan hem ligt, maar is achteraf toch blij dat 'Dae Neit D'raan Geweas' is.

De groep dioe zevenentwintig jaar geleden een nummer één hit scoorde met 'Sollicitere' treedt nog steeds veelvuldig op en fungeert jaarlijks als huisorkest van Pinkpop Classic. In 2007 en 2008 bracht Janse Bagge Bend nog een livealbum en een akoestische cd uit via het Sittardse Music Machine Records. Op datzelfde label verschijnt volgend jaar augustus een album dat volledig bestaat uit nieuw werk. 'Dae Is Neit D'raan Gewaes!' is daarvan alvast een voorproefje.

 

Het nummer is als mp3 voor € 0,95 te downloaden via de website van Music Machine.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg