Colossa tekent hun eerste platendeal Colossa tekent hun eerste platendeal

Release staat gepland voor januari 2011

, Jörg de Groot

Colossa tekent hun eerste platendeal

Release staat gepland voor januari 2011

Jörg de Groot ,

Anno 2010 is het bijna een zeldzaamheid dat een Nederlandse band een deal met een platenlabel sluit. Zoals bekend heeft de recessie ook in deze branche keihard toegeslagen. Dat het toch een paar bands lukt, is tegenwoordig nieuws. En dat een van deze bands Limburgse roots heeft is al helemaal uniek. Colossa heeft het in ieder geval goed voor elkaar.

Release staat gepland voor januari 2011

Colossa zette zich in 2008 op de kaart met hun titelloze EP, uitgebracht in eigen beheer. In 2008 en 2009 werd in elk hoekje, gaatje en kier gespeeld en baande Colossa zich met rasse schreden een weg naar boven. Van oefenruimte naar Serious Talent op 3FM met de nodige landelijke airplay en dan nu de langverwachte platendeal. Het trio sloot een deal met Goomah Music. Het officiële debuut ligt naar verwachting in januari 2011 in de winkels.

Voor degenen die de Colossa nog niet kennen: het uit Limburg afkomstige trio maakt onvervalste melodieuze rock met een professionele attitude. De vele optredens hebben hun vruchten afgeworpen. Van huiskamer tot festival, overal wordt met evenveel zichtbaar enthousiasme gespeeld. Iets wat bezoekers opvalt en een aanstekelijke uitwerking heeft.

Een platendeal leek onvermijdelijk maar duurde gezien de snelle opmars als band nog relatief lang. Met een label op zak staat er niets meer in de weg voor de grote festivals en Europa. Opnames staan gepland deze zomer met niemand minder dan Guido Aalbers, bekend van onder andere Bertolf en Miss Montreal, achter de knoppen. Het trio heeft een duidelijk doel: “..in alle afzondering een intense rockplaat opnemen die de diepte niet schuwt.” Colossa en Goomah Music worden gesteund door een stevig facilitair fundament: de verkoop en marketing wordt geregeld door Excelsior Recordings, distributie wordt verzorgd door V2.

Voor Colossa is 2010 een druk jaar. Na de opnames in de zomer zullen de mannen in het najaar te zien zijn tijdens de Popronde. Ondanks dat het nog even duurt, kijkt 3VOOR12/Limburg in ieder geval reikhalzend uit naar het eindresultaat.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg