Bospop viert een feestje met grote namen Bospop viert een feestje met grote namen

Dertigste editie Bospop op nieuwe Weerter locatie

, Jörg de Groot

Bospop viert een feestje met grote namen

Dertigste editie Bospop op nieuwe Weerter locatie

Jörg de Groot ,

Op zaterdag 10 en zondag 11 juli 2010 is het zover: de dertigste editie van Bospop, Ooit ontstaan als een klein podium met lokale bands ergens in Weert en inmiddels een van de grootste festivals in Limburg. Van openluchttheater 'De Lichtenberg' naar Sportpark Boshoven en dan nu op een nieuwe, nog grotere, locatie aan de Eindhovense weg. Deze jubileum editie belooft een groot feest te worden. 3VOOR12/Limburg is er wederom bij en zal verslag doen.

Dertigste editie Bospop op nieuwe Weerter locatie

Uit de titel ''Beste Regio Evenement' blijkt des te meer dat kleine jongens groot worden. En dat groot worden pakt uit met nog grotere namen waaronder Saybia, Toto, Taylor Hawkins & The Coattail Riders, Dweezil Zappa, Uriah Heep, Heather Nova, John Fogerty en niemand minder dan Crosby, Stills & Nash plus nog vele anderen. Ditmaal op een nieuwe en grotere lokatie. 15 Jaar lang is Bospop gehouden op Sportpark Boshoven. Door beperking van de infrastructuur is men uitgeweken naar de nieuwe locatie in de driehoek Stienestraat - Eindhovenseweg - A2 in Weert, vlakbij de oude locatie.

Taylor Hawkins and The Coattail Riders - Louise


Naast grote namen is ook ruimte voor rijzende (lokale) sterren zoals de Weerter band Freestroke, The New Shining (Ridderkerk) en The 1.90's (Uden). De afgelopen jaren werd lokaal/nationaal talent gevraagd om Bospop te openen. Een eer voor deze bands en een prima initiatief van Bospop om ook deze groepen een gro(o)t(er) podium te bieden. Velen gingen hen voor en met veel plezier. 

Freestroke


Bospop is traditiegetrouw uitgesmeerd over twee dagen. Voor de liefhebbers is er nu een derde dag toegevoegd. Op vrijdag 9 juli 2010 kan men vanaf 20.30u terecht in de 24-uurs cafétent voor de Nederlandse Southern Rock band Bail, de Britse bluesrock gitarist Scott McKeon en de Texaanse redneck rock/metal formatie The Texas Hippie Coalition. Deze laatste is ook op zondag op de main stage te zien. De 24-uurs cafétent is gratis toegankelijk voor degenen met een geldig entreebewijs voor Bospop.  

Saybia - The Second You Sleep

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg