Bospop: Muzikaliteit en warmte overheersen zaterdag Bospop: Muzikaliteit en warmte overheersen zaterdag

Dag een; de ochtend

, Joost Bazelmans en Jörg de Groot

Bospop: Muzikaliteit en warmte overheersen zaterdag

Dag een; de ochtend

Joost Bazelmans en Jörg de Groot ,

Omstreeks elven worden de poorten geopend en stromen de eerste bezoekers naar binnen. De zon staat hoog aan de hemel en de temperatuur is al redelijk boven de dertig graden. De eerste zweetdruppels parelen op menig voorhoofd. Weest voorbereid. Maar ondanks de hitte wordt er vooral muziek gemaakt vandaag.

Dag een; de ochtend

Omstreeks elven worden de poorten geopend en stromen de eerste bezoekers naar binnen. De zon staat hoog aan de hemel en de temperatuur is al redelijk boven de dertig graden. De eerste zweetdruppels parelen op menig voorhoofd. De organisatie benadrukte nogmaals dat het zorgen voor zonnebrand en eventueel een hoofddeksel niet onverstandig is. Maar ondanks de hitte wordt er vooral muziek gemaakt vandaag.

Aan de Weerter band Freestroke de eer om het festival te openen op het podium in de groots opgezette tent. De warme akoestische klanken zorgen voor de broodnodige frisheid. Frontman Metten en de zijnen zetten een lekkere eerste set neer. Dat belooft wat voor de komende twee dagen.

De tweede act van vandaag, is het Rotterdamse trio The New Shining. Zij openen het hoofdpodium. Een portie rock met ballen terwijl het veld inmiddels redelijk is volgestroomd. 'She Sells Sanctuary' van The Cult verrast de aanwezigen. En van het hoofdpodium belanden we  weer in de tent. Een ritme wat we de komende dag zullen volhouden.

Th' Legendary Shack*Shakers vullen de tent met een drassige blues sound met een zwaar overstuurde mondharmonica en swingende contrabas. Het blues stokje wordt overgenomen door Jimmy Vaughan, oud gediende blues man uit Texas, Verenigde Staten. De zuiderlijke staten staan vaak garant voor vette blues. Bijna 60 en vol gas op het podium. Age doesn't matter.

Drentse bluesrockers Cuby + Blizzards, onder aanvoering van Harry Muskee, zijn niet klein te krijgen. Met ruim veertig jaar op de teller wordt vandaag een cruise door het totale oeuvre gemaakt met natuurlijk aandacht voor Cats Lost, de meest recente plaat.

Het Deense Saybia maakte een aantal jaren geleden veel indruk met de singles 'The Second You Sleep' en 'The Day After Tomorrow'. Daarna werd het helaas relatief stil. Dit is het eerste optreden sinds anderhalf jaar. Nieuw werk laat hopelijk niet lang op zich wachten. Live hoef je niet te wachten want ze staan mooi op Bospop.
Terwijl Saybia nog op de main stage bezig is, begint in de tent het optreden van The Hoax. Deze mannen uit Engeland brengen een stevige maar tegelijkertijd heerlijke bluesrock-sound, die enthousiast door het publiek ontvangen wordt.

De Dijk heeft de afgelopen jaren een stevige vriendschap opgebouwd met Bospop. Ook dit jaar geven de mannen weer acte de presence met een stevig potje strak klinkende Nederrock. Bij De Dijk weet je wat je in huis haalt. Met of zonder licht aan.

Licht of geen licht, de Texaanse Bluesrocker, Guy Forsyth & Band, sluit het middagprogramma met een scherp blauw rokende gitaar en weet met name de bluesminnende bezoeker te bekoren.

Het zonnetje trekt weg en de warmte houdt aan. Onder het genot van een pilsje of glaasje prik is het tijd voor het avondprogramma op een zwoele zaterdagavond. Hou 3VOOR12/Limburg in de gaten voor het vervolg van dit verslag.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg