Twee keer winst vanuit Limburg Twee keer winst vanuit Limburg

Zowel A Jupiter Hymn als Lambshade winnen contest

, Tom Janssen

Twee keer winst vanuit Limburg

Zowel A Jupiter Hymn als Lambshade winnen contest

Tom Janssen ,

Afgelopen woensdag waren op hetzelfde moment twee bandwedstrijden bezig. In Maastricht speelde 5 bands bij Battle Of The Bands voor de winst in de Muziekgieterij, en in Tilburg verzekerde Lambshade een plekje in de halve finale van de nationale Emergenza.

Zowel A Jupiter Hymn als Lambshade winnen contest

Twee wedstrijden op één avond die beiden gewonnen werden door Limburgse bands, hoe trots kunnen we zijn op ons Limburgs land? De hardcore band A Jupiter Hymn speelde de thuiswedstrijd in de Muziekgieterij, terwijl pop/rock formatie Lambshade in een uitwedstrijd het Tilburgse volk probeerde te overtuigen in de 013. 

De jongens van A Jupiter Hymn uit Maastricht en omstreken spelen nog maar pas samen en het aantal shows dat ze hebben gespeeld is op één hand te tellen, maar toch is de eerste winst een feit.

Een initiatief van Studium Generale, een project van studenten op de Universiteit van Maastricht, verzorgde deze gezellige avond "waarin het niet zozeer om de prijzen gaat, maar om de performance zelf", aldus Katrin Henss van Studium Generale. "Ons gaat het er voornamelijk om bands te stimuleren en hun een podium te bieden waar ze kunnen optreden. Het gaat dus uitsluitend om een avond met live muziek, leuke sfeer en goede performances. De eer valt te winnen, en natuurlijk nieuwe fans". 

Studium Generale Maastricht organiseert al sinds 1991 Open Podia in het Kumulustheater. Toen in 2007 de cultuurprogrammering overgenomen werd door eerder genoemde Katrin Henss, werd geconstateerd dat zich bij de Open Podia steeds meer bands gingen inschrijven. Deze kwamen in de theatersetting eigenlijk niet tot hun recht, maar verdienden een eigen plek waar ze meer tot hun recht kwamen. Toen werd besloten om qua locatie uit te gaan breiden naar de Muziekgieterij, de ideale plek voor bands. Om het iets spannender te maken en ook de bands iets aan jurycommentaar mee te geven, ontstond de Battle.

Last, but not least, overtuigd de Steinse rockband Lambshade op hetzelfde moment in Tilburg de publieksjury dat ze klaar zijn voor het Taubertal Open Air Festival, alwaar ze een plaatsje willen bemachtigen tussen de groten der aarde, voor een publiek van dertig duizend man. En het publiek? Die is overtuigd! Met 42 stemmen zijn ze door naar de nationale halve finale van Emergenza. Daar strijden ze tegen zeven andere bands waaruit maar twee finalisten gekozen worden.Als Lambshade doorgaat naar de nationale finale maken ze kans om te concurreren tegen internationaal talent uit 25 landen, die allemaal kans willen maken te spelen op het Taubertal Open Air Festival, een tour door Europa én opnametijd in Amerika.


advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg