Sungrazer wint finale Nu Of Nooit 2010 Sungrazer wint finale Nu Of Nooit 2010

Zuid-Limburgse band opent Pinkpop

, Pierre Oitmann

Sungrazer wint finale Nu Of Nooit 2010

Zuid-Limburgse band opent Pinkpop

Pierre Oitmann ,

De rockband Sungrazer wint dit jaar de finale van Nu Of Nooit 2010. Dat maakte Pinkpop-organisator Jan Smeets zondagavond bekend tijdens de finale van de bandwedstrijd. De band mag zijn festival openen op 28 mei in Landgraaf.

Zuid-Limburgse band opent Pinkpop

De rockband Sungrazer wint dit jaar de finale van bandwedstrijd Nu Of Nooit 2010. Dat maakte Pinkpop-organisator Jan Smeets zondagavond bekend tijdens de finale van Nu Of Nooit, in De Bosuil in Weert. Sungrazer mag zijn festival openen op 28 mei in Landgraaf.

De overwinning van Sungrazer was nipt; Marlon Penn en zijn band gold dit jaar als publieksfavoriet om Nu Of Nooit te winnen, maar bij de jury (bestaande uit onder andere Anneke van Giersbergen, Floor Jansen en L1-programmamaker Henk Hover) was Sungrazer met slechts een paar punten voorsprong favoriet. Andere prijzen waren er voor Moose Da Beat (videoclip) en Marlon Penn (studiotijd).

Het is voor het tweede jaar op rij dat een band uit Zuid-Limburg de door SPL uitgeschreven bandwedstrijd wint. De afgelopen tien jaar bleek Nu Of Nooit vooral een Midden-Limburgse aangelegenheid, met slechts enkele winnaars uit regio zuid. In de finale van dit jaar stonden zelfs vier bands uit Midden-Limburg. Noord-Limburg komt er ieder jaar bekaaid vanaf in de finale.

Sungrazer komt voort uit de band Reckless Pilots. Frontman Rutger zat ook in de oorspronkelijke bezetting van The Mad Trist. Saillant detail is dat The Mad Trist ooit meedeed aan Nu Of Nooit, maar toen de finale niet haalde. Reckless Pilots bereikte in 2008 de finale. Woensdag speelt Sungrazer in Paradiso tijdens de perspresentatie van Pinkpop.

Overzicht van de finale van Nu Of Nooit 2010:

1. Sungrazer
2. Marlon Penn
3. Clock
4. SonA
5. Moose Da Beat

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg