Rammstein, Green Day en The Prodigy headliners Pinkpop 2010 Rammstein, Green Day en The Prodigy headliners Pinkpop 2010

Live verslag 3VOOR12/Limburg vanuit Paradiso

, Erik Luyten

Rammstein, Green Day en The Prodigy headliners Pinkpop 2010

Live verslag 3VOOR12/Limburg vanuit Paradiso

Erik Luyten ,

Het was dit jaar rustig in de geruchten-topics op de vele fora op internet. Pinkpop wist het programma van haar 2010 editie, de 41e, goed geheim te houden. Tot vandaag, 24 februari, het moment van de traditionele persconferentie in Paradiso waarbij een groot deel van het programma bekend gemaakt wordt.

Live verslag 3VOOR12/Limburg vanuit Paradiso

De geruchtenmolen bestond dit jaar vrijwel alleen maar uit wensenlijsten. Echte geruchten, uit ‘bronnen’ of vanuit bands waren er niet. Hoewel er weinig namen loskwamen vanuit Pinkpop zelf of bevestigingen van bands, zijn er voor aanvang van de persconferentie vandaag toch al zeven namen bekend gemaakt: Rammstein, Wolfmother, P!nk, John Mayer, Kasabian, en Nu Of Nooit winnaar Sungrazer. De Amerikaanse punkpop band Green Day meldde gisteren op zijn eigen website de komst naar Landgraaf en Gossip had korte tijd Pinkpop in de shows-lijst al op MySpace staan.

Vandaag worden 29 namen bekend gemaakt. Tien bevestigingen volgen nog de komende weken.

De 29 namen tot nu toe:


Vrijdag 28 mei:


Rammstein (afsluiter mainstage)
Kasabian
Paolo Nutini
Gossip
The Temper Trap
Sungrazer 

Zaterdag 29 mei:
Green Day (afsluiter mainstage)
Editors
Mando Diao
Moke en Metropole Orkest
John Mayer
Triggerfinger
Destine
2 Many DJS
Biffy Clyro
Kitty, Daisy & Lewis
Caro Emerald

Zondag 30 mei:
The Prodigy (afsluiter mainstage)
Mika
Skunk Anansie
Danko Jones
Pink
Pixies
Wolfmother
Kate Nash
Gogol Bordello
Florence & The Machine
Yeasayer
DeWolff

Er wordt nog gesproken met Jay-Z volgens festivalbaas Jan Smeets. Ook 30 Seconds To Mars gonst nog door de wandelgangen.

Tot nu toe zijn er 30.000, overwegend weekendkaarten verkocht. De greppels op het terrein zijn volgestort. Hierdoor is er meer doorloopmogelijkheid. De tent wordt roze dit jaar en zal de naam van een sponsor dragen. Naast afsluiter The Prodigy verwacht Jan Smeets nog meer dance acts toe te kunnen voegen aan het programma. Faithless is in ieder geval uitgesloten, die heeft de organisatie unaniem geweigerd.

Pinkpop 2010 vindt plaats op vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 mei. Het is de tweede keer in de geschiedenis van het 41 jaar oude jaarlijkse festival dat het niet tijdens Pinksteren gehouden wordt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg