Lat ligt hoog bij halve finale Popsport Lat ligt hoog bij halve finale Popsport

Limburgse bands strijden om finale plek Popsport 2010

, Sander Stijnen

Lat ligt hoog bij halve finale Popsport

Limburgse bands strijden om finale plek Popsport 2010

Sander Stijnen ,

Gespannen gezichten, grote spandoeken, fans met shirts van hun favoriete bands; het Popsport gevoel is duidelijk aanwezig vanavond! Het niveau van de bands lag erg hoog, wat het voor de jury tot een lastige opgave maakte om twee finalisten aan te wijzen.

Limburgse bands strijden om finale plek Popsport 2010

Flashbag (Panningen), A Nameless Band Called Funk (Maastricht), Genaral’s Breakfest (Geleen), Apollo’s Chaselight (Landgraaf), Bite My Wire (Geleen), Average 90 (Hoensbroek), Godless Cheese (Weert), Global (Roermond) en Mash (Heerlen) streden om een van de twee plekken in de landelijke finale van Popsport. 


Na een avond met veel spetterende optredens kozen juryleden Marc Rutten (docent Conservatorium Maastricht), Tren van Enckevort (accordeonist Rowwen Hèze) en Johan Hauser (programmeur Zomerparkfeest Venlo) Average 90 en A Nameless Band Called Funk als Limburgse finalisten. Zij mogen zich opmaken voor de landelijke finale op 9 Mei in het Arsenaal Theater in Vlissingen.De avond begint met een optreden van Flashbag. Deze jonge band uit Panningen laat zien in korte tijd veel bijgeleerd te hebben en geeft een prima show weg. A Nameless Band Called Funk doet zijn naam eer aan. De zang van Luc begeleidt door de funk beats en riffjes doen een beetje denken aan een mix tussen de Peppers en Rage Against The Machine. Een beetje indie, een beetje rock, een beetje pop, een beetje jazz maar vooral heel veel sfeer. Zo is het geluid van Genaral's Breakfest het best te omschrijven. Hun song ‘These Days’ doet een beetje denken aan de sound van Moke.De puurste act van de avond was het optreden van Apollo’s Chaselight. Deze singer-songwriter laat mooie ballads á la Jewell horen onder begeleiding van haar piano en gitaar. Bite My Wire is de 5e band van vanavond. Dit trio uit Geleen maakt old skool rock waarbij invloeden van Led Zeppelin en Creedence Clearwater Revival hoorbaar zijn.

De band met de meeste spandoeken van de avond is Average 90. Hun energieke optreden wordt prima overgedragen op de fans, die crowdsurfend door de zaal heen gaan.

 Godless Cheese speelt vanavond een thuiswedstrijd. Met hun percussieact laat de band zien dat ze een geweldige live performance ontwikkelt hebben.

Als er een prijs zou zijn voor band met de beste intro, dan ging deze naar Global. Ook de liedjes zitten goed in elkaar en onder begeleiding van hun luidkeelse fans die in grote getale aanwezig zijn laat Global zien en horen wat ze kunnen! Mash uit Heerlen maakt een mashup tussen grunge en poprock. Hun sound komt overeen met die van Nirvana en Oasis waardoor de songs een hoog meezinggehalte hebben.Na de bekendmaking van de finalisten spraken we met de bandleden van Average 90 over hun finaleplek en de toekomst.

 Met veel spandoeken in de zaal en veel meegereisde fans was Average 90 één van de favorieten van de avond.

“Toch hadden we dit niet echt verwacht! Je hoopt er natuurlijk wel op, maar als je jouw bandnaam dan ineens hoort is dat echt super!” aldus Pim, de zanger van de band. “We hebben echt veel aan de workshops gehad. Vooral onze performance op het podium is echt enorm verbeterd volgens ons. Er staat nu echt een band” voegt gitariste Tirsa toe. Over de toekomst is de band ook duidelijk: “We willen over een tijdje meedoen aan Nu of Nooit en dan natuurlijk ook winnen. Pinkpop zou echt te gek zijn! Meer eerst gaan we toewerken naar de finale van Popsport…”


[Klik hier voor meer foto's van de halve finale PopSport Limburg]

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg