Alternatief carnaval vieren in Fenix Alternatief carnaval vieren in Fenix

The Resistance Plot | Colossa | Viberider

, Nadia Hagen

Alternatief carnaval vieren in Fenix

The Resistance Plot | Colossa | Viberider

Nadia Hagen ,

Op zaterdag 13 februari was het stoneravond in het Sittarde poppodium. Drie stevige rockbands stonden deze avond op het affiche. De vraag was alleen hoeveel mensen deze avond de weg naar het poppodium zouden vinden. De concurrentie was namelijk groot... op de markt werd namelijk al flink carnaval gevierd.

The Resistance Plot | Colossa | Viberider

Het optreden van de jonge band The Resistance Plot startte met een handje vol mensen. Deze jongens uit Weert lieten een afwisselend repertoire van wat meer poprock songs a la Kane tot de wat ruigere nummers horen. Ondanks een inval gitarist, (hun originele gitarist heeft een gebroken enkel) klinkt het alsof de band toch in hun originele bezetting speelt en weten het carnaval werend publiek nog even mee te krijgen. We zijn benieuwd naar hun toekomst en downloaden nu alvast de eerste nummers op hun website.

Langzaam werd het steeds voller en naast normale rock fans vonden ook een aantal carnavalsliefhebbers de weg naar de Fenix. Maar ook in een pékske mag natuurlijk mee geknikt worden met Colossa. Al eerder heeft deze band Limburg verschillende keren laten rocken. Deze keer hadden ze een net iets andere setlist met twee nieuwe songs en een cover van Led Zeppelin. Hun optreden zat deze avond net iets minder strak in elkaar. Toch werd er in Fenix genoten van de energie die de jongens uitstralen!

Als afsluitende act van de avond betrad Viberider het Sittardse podium. Het is een tijdje rustig geweest in het Viberiderkamp, maar na hun 'Split For Michigan' EP heeft deze stonerpopband uit Sittard zeker niet stilgezeten. Twee nieuwe muzikanten erbij, een nieuwe show, een videoclip én er is een nieuw album op komst! Aan Fenix de eer om de eerste nieuwe nummers alvast voor te proeven. Dat smaakt naar meer!

Een van de nieuwe nummers, 'Kiddos Cool Like Fonzie' is ook te beluisteren op hun Myspace en Facebook pagina. De heren en dame overtuigen deze avond met een strakke set en nieuwe muziek die nu al blijft hangen.

[Bekijk hier de foto's van Bart Notermans]

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg