Maastricht krijgt Mecc Jazz Maastricht krijgt Mecc Jazz

Nieuw internationaal jazz festival

, Maurice Kamps

Maastricht krijgt Mecc Jazz

Nieuw internationaal jazz festival

Maurice Kamps ,

Na een afwezigheid van zeventien jaar heeft Maastricht weer een eigen jazzfestival van internationale allure met optredens van Wayne Shorter, Roy Hargrove, Angie Stone en Jazzanova.

Nieuw internationaal jazz festival

Begin jaren negentig vond er in Maastrichtse het Jazz Mecca Festival plaats. Wereldberoemde artiesten als Miles Davis, Branford Marsalis en Irakere lokten jaarlijks achttienduizend toeschouwers naar de hoofdstad van Limburg. Desondanks stopte Jazz Mecca in 1993 na drie edities wegens gebrek aan sponsors.

Dit jaar is het Mecc weer het toneel van een nieuw festival dat die traditie moet voortzetten. Onder de naam Mecc Jazz Maastricht (MJM) treden vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober onder andere de volgende musici op; Wayne Shorter Quartet, Count Basie Orchestra, Roy Hargrove Quintet en Passport.

Naast de jazz zijn er, net als bij grote broer het North Sea Jazz festival, ook de aanverwante stromingen ruimschoots vertegenwoordigd met optredens van Jazzanova, Angie Stone, Pee Wee Ellis, Kraak En Smaak en Buscemi. Ook ontbreken Limburgse artiesten als Mo' Jones Big Band, Swing Design, BBThree en Ad Colen niet op het affiche.

Mecc Jazz Maastricht hoopt dit jaar twaalfduizend bezoekers te trekken.

 

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg