Kennismaken met het vernieuwde geluid van ‘Circle Of Silence’ Kennismaken met het vernieuwde geluid van ‘Circle Of Silence’

‘Circle Of Silence’ - ‘2.0’ (EP)

, Roy Engelen

Kennismaken met het vernieuwde geluid van ‘Circle Of Silence’

‘Circle Of Silence’ - ‘2.0’ (EP)

Roy Engelen ,

De atmosferische rockformatie Circle Of Silence heeft sinds hun oprichting in 2005 al het nodige weten te bereiken op muzikaal gebied. Is hier met het vertrek van brulboei frontman Wilbert een einde aangekomen of maken ze een doorstart maken met hun 'nachtegaal' frontvrouw Mandy? De e.p. ‘2.0’ oftewel ‘twee punt nul’ laat je kennismaken met de nieuwe sound.

‘Circle Of Silence’ - ‘2.0’ (EP)

Aan ambitie en enthousiasme is geen gebrek bij de atmosferische rockformatie Circle Of Silence: na hun deelname aan de voorrondes van ‘Nu Of Nooit’ in 2009 kondigde men aan in 2010 een full-length album uit te willen brengen en op zoek te gaan naar een distributiedeal. Met het vertrek van frontman Willie eind 2009 kwam dit alles op losse schroeven te staan en heeft Circle Of Silence deze ambitie slechts deels waar kunnen maken met de release van hun nieuwe e.p. ‘2.0’ op 23 juli 2010. Deze e.p. bevat vier nummers die in samenwerking met de producer Willem Timmer zijn opgenomen.  Gelukkig is dit alles behalve teleurstellend te noemen als je de vernieuwde sound hoort met zangeres Mandy Veldman aan het vocale roer.

Het eerste nummer ‘We Both know’ maakt meteen duidelijk dat het vernieuwde Circle Of Silence de liefhebber nog steeds degelijke songs voorschotelt waarin de krachtige power-riffs van de gitaren centraal staan. De zang doet vooral denken aan die van Sandra Nasic van de Guano Apes, maar dan zonder Duits accent. In het outro van het nummer ‘The Hearts’ zwijgen de gitaren uit respect voor de samenzang tussen Mandy en drummer Harry, wat voor mijn gevoel de echte climax van dit nummer is. Het muzikale gesprek tussen beide zangers in de balad ‘Nothing In My Life ... Means Nothing To Me’ komt minder uit de verf. Als afsluiter biedt het opnieuw uitgebrachte nummer ‘Love Of My Life’ de mogelijkheid tot een direct vergelijk tussen het oude en het vernieuwe Circle Of Silence.

Met de warmere sound van Mandy is de muziek van Circle Of Silence wellicht toegankelijker geworden voor een breder publiek. Toch krijg ik van deze vier nummers niet echt het gevoel in een “achtbaanrit door een wereld van sferische melodieën, ongepolijste emotie en tomeloze energie” te zitten, zoals in de band biografie te lezen is. Wel is de muziek voldoende interessant om deze band zeker een keer live te gaan beluisteren. De e.p. ‘2.0’ is bovendien gratis te downloaden op de band site www.circleofsilence.nl, luister en oordeel zelf.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg