Colossa en The Rott Childs doorbreken de geluidsbarrière Colossa en The Rott Childs doorbreken de geluidsbarrière

Magere opkomst, zeer energiek en hard, keihard

, Jörg de Groot

Colossa en The Rott Childs doorbreken de geluidsbarrière

Magere opkomst, zeer energiek en hard, keihard

Jörg de Groot ,

Rijzende sterren Colossa en The Rott Childs spelen vanavond in De Bosuil in Weert. Beide bands staan in ieder geval wel garant voor een stevig potje rocken. Een erg magere opkomst op een fijne lenteachtige vrijdagavond met Groezrock op de loer. Gaat dat wel goed komen?

Magere opkomst, zeer energiek en hard, keihard

Het Nederlandse trio Colossa is inmiddels geen onbekende meer in den lande. Als 3FM Serious Talent hebben ze veel aandacht gekregen middels de nodige airplay en optredens in de shows van Michiel Veenstra en Giel Beelen met voornamelijk eigen werk en een cover van Lady Gaga. Laatstgenoemde in overigens een prima bewerking. Ook te pruimen voor den ouderwetschen rocker! En dat als band zonder label en met slechts een (titelloze) EP op zak. Een prima prestatie als men beseft dat ze nog niet zo gek lang bezig zijn. En de heren zijn nog lang niet klaar.

Vanavond staat Colossa als voorprogramma vermeld maar dat doet de heren onrecht aan. Co-headliner is een beter woord. Na een korte begroeting wordt er stevig ingezet. De heren zijn strak op elkaar ingespeeld en hebben er veel plezier in. Dat is professionaliteit en klasse. Gewoon rocken of je leven ervan afhangt. Naast de nummers van de EP wordt er ook nieuw(er) werk gespeeld. Met titels als 'Waiting' en 'When the lights Go Down' valt muzikaal op te merken dat het geluid van de nieuwe lichting een meer bluesy karakter krijgt zonder de stevige rock te verlaten. Meer melodie. En dat klinkt niet gek. Er komt zelfs een bewerking van een nummer van Led Zeppelin voorbij: 'Friends'. 

Na bijna drie kwartier is helaas de koek op. Wat vast staat is dat het hoog tijd wordt voor een album in volle lengte. En dat komt er. De planning is om dat begin 2011 uit te brengen. Kom maar op heren!


Na de 1e akte is het tijd voor de bandleden van The Rott Childs. Een collectief stoere Belgische muzikanten, verzameld uit de resten van El Guapo Stuntteam. Er wordt zelfs een vergelijking met The Mars Volta, Kepone en The Jezus Lizard gemaakt. Gooi daar een toefje stonerrock, punk en hardcore overheen, et voilà. Zonder label en uitgebracht werk, moeten de heren het hebben van Myspace. Naar eigen zeggen wordt de komende zomer benut om nummers te gaan opnemen voor het debuut. Wat dat gaat worden zal enkel de tijd leren. Tot die tijd zullen ze met Belgie en Nederland kennis maken tijdens de vele optredens die nog gaan komen.

Met een trucklading energie brengen de heren een muur van geluid ten gehore. Hard maar dan ook snoeihard gaan ze te keer met het enthousiasme van een gecultiveerde wildeman. Geen seconde wordt onbenut gelaten om de muziek te laten horen. Met een moordend tempo wordt de set afgewerkt. En na slechts 35 minuten is het einde van het optreden een feit. De aanwezigen kijken elkaar verdwaasd in de ogen: "Nu al?". Te kort maar zeker en vast erg krachtig. De band heeft een visueel sterke indruk achtergelaten en menig oor zal nog lang piepen. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg