Infadels heeft opmerkelijke Live-status Infadels heeft opmerkelijke Live-status

Gekopieerde setlist kent veel nieuwe nummers

, Pierre Oitmann

Infadels heeft opmerkelijke Live-status

Gekopieerde setlist kent veel nieuwe nummers

Pierre Oitmann ,

Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen heeft dit najaar wederom een interessant programma, waaronder een propvolle jubileumweek. Het seizoen gaat al meteen goed van start met de komst van de Londense band Infadels.

Gekopieerde setlist kent veel nieuwe nummers

Poppodium Nieuwe Nor in Heerlen heeft dit najaar wederom een interessant programma, waaronder een propvolle jubileumweek. Het seizoen gaat al meteen goed van start met de komst van de Londense band Infadels. Wie Infadels eerder live aan het werk zag weet dat de groep rondom de energieke kale zanger Bnann Watts een aanslag is op je gewrichten. Niet dansen is geen optie. Daar het een zondagavond is, zal niet iedereen even fris op zijn of haar werk of school arriveren de dag erna.

De setlist van Infadels bevat vooral veel nummers van het tweede album, ‘Universe In Reverse’, en ook het nodige nieuwe materiaal passeert. Het publiek is opvallend trouw aan de band, want er wordt goed meegezongen met liedjes van beide platen. Dat zegt meteen iets over de status van Infadels van Nederland. De Engelsen zijn namelijk nergens zo populair als hier. In eigen land zijn ze niet meer dan een rimpel in de oceaan, terwijl Infadels in Nederland een soort sub-sterstatus bereikt heeft. Je kunt het vergelijken met Live of Venice, die het ook – vrijwel – alleen in Nederland echt goed doen.

Er zit veel vuur in Infadels. Veel passie, veel energie, veel enthousiasme. Maar dat is Infadels ten voeten uit. De nieuwe nummers liggen veelal in dezelfde lijn als wat we gewend zijn van Infadels en toch klinkt dat vooral naar méér. De zorgvuldig gekozen cover – ‘Sweet Dreams (Are Made Of These)’ van Eurythmics – slaat eveneens aan, waarmee het optreden in Nieuwe Nor een succesvol einde kent. De echte fan kan na afloop een keurig gekopieerde setlist gaan afhalen bij de band.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg