De idioten blijken giftiger dan de wreker De idioten blijken giftiger dan de wreker

Machtig begin van een nieuw seizoen Elektronix

, Ernest Poelma

De idioten blijken giftiger dan de wreker

Machtig begin van een nieuw seizoen Elektronix

Ernest Poelma ,

Onder de vlag van Elektronix proberen Project Space Invaders, Mightyfools en The Toxic Avenger de bezoekers ervan te overtuigen dat het clubseizoen weer begonnen is. Na een zomer waarin de gemiddelde dance-liefhebber voor zijn/haar broodnodige beats voornamelijk op de festivals en de grotere evenementen was aangewezen, kan hij/zij weer terecht in de Sittardse Fenix.

Machtig begin van een nieuw seizoen Elektronix

Een uur na aanvang biedt het Fenix terrein een verrassende aanblik. Waar normaal gesproken rond deze tijd een enkele desolate fiets geduldig op zijn eigenaar wacht, is er vanavond met moeite een vrije rijwielhouder te bekennen. De marketingafdeling van het altijd al goed bezochte Elektronix heeft voor deze editie in ieder geval optimaal gefunctioneerd, daar een aanzienlijk deel van de bezoekers uit de nieuwe lichting dance-liefhebbers uit de omgeving bestaat. Maar hoewel het gezellig en druk binnen is, zou de leeftijdsgrens wel een tikje opgeschroefd mogen worden.

De dansvloer is druk bevolkt als Mightyfools het stokje overnemen van Project Space Invaders, die de zaal voortreffelijk hebben opgewarmd. Het Noord-Hollandse duo hoeft, bij wijze van spreken, enkel een plaat te starten en het publiek doet de rest. Dat is echter hun eer te na: het dak moet eraf, dus er gaat nog een schepje bovenop. De vuige, met vocalen doorspekte electro van Mightyfools valt in de smaak bij de bezoekers, die dan ook tot achter in de zaal staan te dansen. Of zoals een niet geheel willekeurige, doch kritische nieuwkomer het samenvatte: “Wat een vet feestje!”.

Als Mightyfools, die diezelfde dag nog twee andere optredens gepland hebben staan, het podium verlaten hebben, is het de beurt aan The Toxic Avenger. Misschien is het de vermoeidheid na drie dagen van reizen en optreden in respectievelijk Barcelona, Berlijn en Sittard, misschien het feit dat sommige enthousiaste jongelingen inmiddels thuis in hun pyjamaatjes op de bank zitten, of misschien is het toch de massale consumptie van lachgas ballonnetjes door het publiek, maar The Toxic Avenger weet het optreden en de sfeer van Mightyfools niet te evenaren, laat staan overtreffen. De producer uit Parijs neemt geen risico’s en draait een wat tamme set, die wel dansbaar is, maar niet genoeg weet te boeien.

Twee dingen mogen in ieder geval duidelijk zijn: ook een internationaal vermaarde artiest heeft wel eens een off-day en als headliner op je affiche slaan Mightyfools absolute geen idioot figuur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg