Stream Of Passion laat de innerlijke vlam schitteren Stream Of Passion laat de innerlijke vlam schitteren

Verjaardagsstemming doorstroomt afwisselende setlist

, Raymond Kruijen

Stream Of Passion laat de innerlijke vlam schitteren

Verjaardagsstemming doorstroomt afwisselende setlist

Raymond Kruijen ,

Met hun laatste album, 'The Flame Within', schudde de band verrassende parels uit zijn mouw. In de Muziekgieterij lieten ze het publiek kennis maken met hoe die parels live klinken. De eerste indruk wordt bevestigd: de innerlijke vlam schittert.

Verjaardagsstemming doorstroomt afwisselende setlist

Met hun recentste album 'The Flame Within', schudde de band enkele bombastische parels uit zijn mouw. Vanavond is de Muziekgieterij aan de beurt om live kennis te maken met deze parels. Met de gerenommeerde livereputatie die de band geniet, kan dat alleen maar een succes worden. Het publiek werd niet teleurgesteld.

Wanneer Stream Of Passion het podium van een halfvolle Muziekgieterij betreedt, zijn de 'Streamers' al toe aan hun tweede optreden van die dag, maar de band lijkt daar geen moeite mee te hebben. Met het stevige openingsnummer, 'The Art of Loss' (van hun laatste album), schieten ze uit de startblokken.

Na melodieuze krakers als 'Now Or Never', 'In The End' en 'Passion' (van hun debuutalbum), nemen ze pas gas terug bij 'When You Hurt Me The Most'. Deze mooie ballade laat horen dat frontvrouw Marcela Bovio een stem heeft met veel facetten. Later in het programma zal ze een schitterende coverversie laten horen van Radiohead's 'Street Spirit'.

Vanavond trakteert ze het enthousiaste publiek niet alleen op een loepzuivere gepassioneerde zangpartij, maar ook nog eens op chocolaatjes, want vandaag viert ze haar verjaardag. Als dank trakteert het publiek haar op een spontaan 'Happy Birthday'.

Sommige bands hebben de neiging om terug te vallen op nummers van hun succesalbum. Bij Stream of Passion is daar geen sprake van. De band promoot vanavond voor het leeuwendeel zijn nieuwe album. Maar natuurlijk komen ook parels als 'Out In The Real World' en 'Deceiver' van het debuut voorbij, dat is een logische vanzelfsprekendheid.

Uit het feit dat de jonge band vaak op de Europese podia is te bewonderen, mag je concluderen dat ze een begrip zijn binnen het progressieve female-fronted metalfront. Ook vanavond spelen ze met de precisie van een Zwitsers uurwerk.

Met het mooie 'Haunted' sluit de band in stijl af. Stream Of Passion kent géén egokrachtpatserij, maar wel goede nummers waar het collectief zegeviert. Stream on, 'Streamers'!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg