Peter Pan Speedrock en Buggirl: hard en genadeloos Peter Pan Speedrock en Buggirl: hard en genadeloos

Australisch speedrockduo Buggirl als support.

, Jerome Crutsen

Peter Pan Speedrock en Buggirl: hard en genadeloos

Australisch speedrockduo Buggirl als support.

Jerome Crutsen ,

Peter Pan Speedrock is allang geen onbekende meer in Nederland. Zowat alle zalen die er zijn, zijn al veroverd door deze geoliede rockmachine. Nu is dan eindelijk ook de Rocktemple in Kerkrade aan de beurt.

Australisch speedrockduo Buggirl als support.

Als er een band in Nederland is die zo onvermoeibaar veel kan touren en cd’s kan uitbrengen dan is het Peter Pan Speedrock wel. Zowat alle zalen en festivals in Nederland zijn al tig keer aangedaan door dit powerrocktrio. Ze behoren ondertussen tot de internationale lichting ramrockers zoals bijvoorbeeld ook The Hellacopters en Nashville Pussy doen. Op uitnodiging van Peter Pan speelt het Australische Buggirl als support, waarmee ze een aantal maanden terug in Australië mee hebben getourd. Vanavond staan deze bands samen met Wild Bill & His Alabama Speed Steamers die ik helaas moest missen in de Kerkraadse Rocktemple.

Rond de klok van 21:00 stapt Buggirl op het podium van de Rocktemple. Dit broer- en zusduo uit Australië maakt rauwe speedrock in de stijl van de oude AC/DC en Motorhead. Alleen is het grote verschil dat Buggirl met zijn tweeën een muur van geluid weet neer te zetten waar de helden van vroeger vier of vijf bandleden voor nodig hadden. Wat een power zit er achter dit duo dat zonder bas speelt. De zangeres/gitariste is een echte rockbitch met een highspeed rock'n'roll stem waar Melissa Etheridge nog een puntje aan kan zuigen. Om ook de Jimi Hendrix-invloed naar voren te laten komen, doet ze twee seconden met de tanden gitaarspelen zoals die held dat vroeger ook deed.

Halverwege de set is er plotsklaps een technisch mankement met de gitaar. De technici weten in eerste instantie niet waar ze het moeten zoeken maar het blijkt in de kabel te zitten. Met een nieuwe gitaar in de hand wordt er vuig verder gespeeld maar ook dit duurt niet lang want voor de tweede keer mankeert er iets. De derde keer gaat het goed en kan Buggirl zijn optreden vervolgen. Het publiek is ondertussen ook wakker en de voorste rijen springen en headbangen er lustig op los. Zo warmen ze zich alvast op voor het optreden van Peter Pan Speedrock.

Deze band uit Eindhoven-rockcity behoeft eigenlijk geen introductie meer. Ze zijn al zolang bezig dat ondertussen iedereen ze op zijn minst van naam kent. Met een stuk of acht albums op de CV en zelfs prijzen hebben ze in de wacht weten te slepen; een Zilveren Harp en driemaal een ‘Duiveltje’. Lovende recensies keer op keer, optredens op zowel nationale als internationale podia en festivals. Van Lowlands tot Roskilde en van Canada, Amerika en Tsjechië tot dan nu ook de Rocktemple in Kerkrade.

Ook vanavond zetten ze weer een keiharde maar zuivere set neer. Rauw en ranzig zijn de terechte benamingen voor dit powertrio. De songs zijn kort maar krachtig en in een uur worden er dus velen doorheen gejaagd. Zanger/gitarist Peter van Elderen met zijn strak naar achtergekamd kapsel weet hoe hij het publiek moet enthousiasmeren want men blijft redelijk rustig in het begin. Maar wanneer de echte fans eindelijk loskomen, wordt er flink gepogood en gedanst. Nummers als 'I am a boy with a big toy' worden uit volle borst meegeschreeuwd. Jammer is wel dat de band vandaag mascotte Dikke Dennis heeft thuisgelaten. Hij weet altijd nog een extra rauw randje te geven aan het rock'n'roll-feestje door een aantal nummers mee te zingen en zijn omvangrijke bilstreek te tonen aan de aanwezigen. Kortom, Peter Pan Speedrock blijft goed in wat ze doen. Klaar!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg