#PP09: Je kunt alleen maar positief zijn over Kyteman #PP09: Je kunt alleen maar positief zijn over Kyteman

Pinkpop 2009 / Review 2.2: Kyteman's Hiphop Orkest, Rowwen Hèze, Volbeat

, Pierre Oitmann, Ruud Everaerts, Geert Smeets

#PP09: Je kunt alleen maar positief zijn over Kyteman

Pinkpop 2009 / Review 2.2: Kyteman's Hiphop Orkest, Rowwen Hèze, Volbeat

Pierre Oitmann, Ruud Everaerts, Geert Smeets ,

Er wordt gefeest op het zonnige Pinkpop. Volbeat speelt vette rock, Kyteman maakt zichzelf legendarisch en bij Rowwen Hèze wordt er met bier gegooid. Ach, het is maar € 2,50 per pilsje...

Pinkpop 2009 / Review 2.2: Kyteman's Hiphop Orkest, Rowwen Hèze, Volbeat

Het lijkt wel de videoclip van ‘Hotel California’. Daarin zien we de Eagles a capella opwarmen voorafgaand aan een concert. Datzelfde gebeurt bij Kyteman en zijn orkest. Geheel vocaal wordt er een nummer vertolkt, er wordt opgewarmd en geteambuild. Met Kyteman als dirigent. Ook op het podium is Kyteman de spil in het web van zijn orkest. Een geweldige lading energie komt er vrij tijdens de show van Kyteman en muzikaal is het zeer puik wat hier gebeurt. Blazers, beats, rappers; het Je kunt je niet voorstellen dat iemand hier niet positief over kan zijn. De Nederlandse bands doen het vandaag goed op Pinkpop! Voor wie Kyteman nu nóg niet gezien heeft: Ga dat doen! (PO)

Als we hun website moeten geloven, moet je wel onder een steen geleefd hebben, wil je de onstuitbare opkomst van Volbeat gemist hebben. Misschien geldt dat wel voor Denemarken, het thuisland van de band, dat is vanuit Nederland wat moeilijk te beoordelen, maar met zo'n openingstekst vráág je wel om een kritische benadering. De arrogantie roept herinneringen op aan The Hives, en hier lijkt tot overmaat van ramp de knipoog ook nog te ontbreken. Met een dergelijk verwachtingspatroon valt de band natuurlijk altijd tegen. Maar gelukkig heeft de rest van de 'zaal' niet last van een dergelijke gereserveerde houding, die laat zich een gezellige middag niet ontnemen door wat grote woorden. (RE)

Rowwen Hèze kondigt zichzelf aan als het ‘cadeautje van Pinkpop voor het publiek’. En anno 2009 klinken de Americanen nog net zo fris en vrolijk als tijdens hun Pinkpopdebuut in 1992. Het grasveldje voor het 3FM Stage is binnen no-time veranderd in een Limburgs dorpsplein waar Hollanders en Limburgers gebroedelijk op en neer deinen op de tex mex en polka’s van Poels en Co. Uiteraard verdwijnt er weer net zoveel bier in de lucht als in de kelen van het massaal meezingende publiek. Maar ook voor de bezoeker die niet voor het traditionele biersmijtfestijn komt, valt er veel te genieten. Ook die andere kant van Rowwen Hèze, de ingetogen en melancholische nummers doen het goed op de wei. Maar eigenlijk bevatten alle songs van Rowwen Hèze die melancholie, is het niet in de muziek dan wel in de tekst. Toch blijft de uitbundige kant van Rowwen Hèze nog altijd de populairste. (GS)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg