Onefix is niet meer Onefix is niet meer

Sittardse band maakt doorstart

, Maurice Kamps

Onefix is niet meer

Sittardse band maakt doorstart

Maurice Kamps ,

2009 is een muzikaal rampjaar. Onefix is al de tiende Limburgse groep die er de eerste vier maanden van dit jaar de brui aan geeft. Maar er is hoop.

Sittardse band maakt doorstart

Na zes jaar gooit nu-metalband Onefix het bijltje erbij neer. Interne strubbelingen en misverstanden worden genoemd als oorzaak dat de band haar afscheidsoptreden aankondigt.

Onefix is de tiende (!) band die dit jaar de pijp aan Maarten geeft; SAT2D, These Seats Are Taken, After Forever, Eshilo, Reckless Pilots, Another Messiah, Leaf, Goo Goo Muck en Concubine gingen de Sittardenaren in het eerste kwartaal van 2009 voor.

Toch is er ook goed nieuws: gitarist David, vocalist Pascal en bassist Jay zijn onmiddelijk na het ontbinden van Onefix begonnen met het vormen van een nieuwe band. Hiervoor hebben de Sittardenaren zich verstrekt met stadsgenoot Peter Savelkoul, die onder de naam samples en effecten toe zal voegen. Savelkoul heeft diverse albums uit onder de naam A Challenge Of Honour en veegt als Ex.Zero de dansvloeren in de regio aan. The Crash Course Syndicate wordt de naam van de nieuwe groep, die muzikaal te vergelijken is met bands als Deftones en Thursday.

The Crash Course Syndicate is naarstig op zoek naar een drummer, mensen die zich aangesproken voelen kunnen zich melden bij de groep.

Onefix treedt op zaterdag 23 mei onder de noemer 'One Last Goodbye' voor het laatst op in het Skatepark van Sittard.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg