Mostly Autumn zoveelste symfo-kloon Mostly Autumn zoveelste symfo-kloon

Progrock in de Nieuwe Nor

, Will Delissen

Mostly Autumn zoveelste symfo-kloon

Progrock in de Nieuwe Nor

Will Delissen ,

Ondanks het feit, dat lead zangeres Heather Findlay onverwacht verstek moet laten gaan, heeft het ongetwijfeld enige moeite gekost de zeven overgebleven Yorkse muzikanten van Mostly Autumn geplaatst te krijgen.

Progrock in de Nieuwe Nor

Het is wel proppen op het podium als Mostley Autumn op 3 april aantreedt in de Nieuwe Nor. Ondanks het feit, dat lead zangeres Heather Findlay onverwacht verstek moet laten gaan, heeft het ongetwijfeld enige moeite gekost de zeven overgebleven Yorkse muzikanten geplaatst te krijgen.

De blonde schone Olivia Sparnen, die normaal de backing vocals voor haar rekening neemt, moet dit keer aantreden als frontvrouw en doet dat erg goed. Ze weet de zaal te veroveren met haar sensuele bewegingen en krachtige stem, en wekt enthousiaste reacties op bij de menigte.

Mostly Autumn staat garant voor een avond krachtige progrock. Toetsen en gitaar spelen de hoofrol. Keltische sferen in hun muziek verraden daarbij hun herkomst.

Liefhebbers van de traditionele symfonische rockbands zoals Pink Floyd en Genesis hebben de avond van hun leven. De ietwat kritischere bezoeker, die op zoek is naar iets vernieuwends, komt van een koude kermis thuis. Dit euvel doet zich helaas voor bij meerdere bands in dit genre. Het blijft vaak bij kopiëren van idolen uit vervlogen tijden. Aan de uitvoering en de techniek is overigens niets af te dingen. De performance is perfect verzorgt.

Een al met al dus wel vermakelijke avond vastgelegd in een fotoverslag van onze fotograaf.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg