Booch? Festival 2009 Booch? Festival 2009

De eerste namen zijn bekend

, Sander Stijnen

Booch? Festival 2009

De eerste namen zijn bekend

Sander Stijnen ,

Woensdag 13 mei presenteerde de organisatie van Booch? de programmering van het festival in 2009. Onder andere Lavalu, Vader, Nailpin en Torpedo Boyz staan op het affiche.

De eerste namen zijn bekend

In het weekend van 15 en 16 augustus doet de twaalfde editie van het Booch?-festival het centrum van Heerlen aan. Met een gevarrieerde programmering, waarin onder andere bands, DJ’s, film, dans en straattheater opgenomen zijn, is het festival voor een brede doelgroep toegankelijk.

Binnen de organisatie is het een en ander verandert. Na het overlijden van ‘mama Booch’ Trudie Souren in januari, moest de organisatie op zoek naar een nieuwe festivalleider. Deze hebben zij gevonden in Veronique Jongen-Veugels. ‘

Op 23 mei wordt er door Oefenbunker in Landgraaf een ‘Trudie Tribute’ georganiseerd ter nagedachtenis aan Trudie Souren. Op deze avond zullen onder andere Izonix en Circle of Silence hun opwachting maken. 

Eerste namen
Op woensdag 13 mei presenteerde de organisatie de eerste lichting namen voor het festival, en daar zaten een paar hele mooie bij!

Lavalu (NL), Vader (PL), Nailpin (BE), Torpedo Boyz / Kentastic dj-set (DE), Venus in Flames (BE), Izonix (NL), Dancing Bears (NL), Blind Sight (NL), Boemklatsch (NL) en Shameboy (BE) zijn de eerste muzikale acts die gepresenteerd warden. Daarnaast zal het jonge circus/theatergezelschap Art de la Rue het publiek met hun capriolen komen vermaken, en is er een elektruck waarin workshop’s DJ-en gegeven worden.

Naast de open lucht programmering werkt Booch dit jaar ook samen met poppodium de Nieuwe Nor waar Word War, een rapbattle, georganiseerd wordt.

De maandag na Booch wordt er door de organisatie nog een filmavond georganiseerd in de grote zaal van het Royal-Theater in Heerlen. Hier wordt deze avond de film U2 3D vertoond. Gratis kaarten hiervoor kunnen vanaf 1 juni via de website van Booch gereserveerd worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg