Sir Wallace and The Coconuts wint finale Podiumvrees 2009 Sir Wallace and The Coconuts wint finale Podiumvrees 2009

Zangeres van The Methods muzikant van de avond

, Pierre Oitmann

Sir Wallace and The Coconuts wint finale Podiumvrees 2009

Zangeres van The Methods muzikant van de avond

Pierre Oitmann ,

Gisteravond won Sir Wallace and The Cocomuts de finale van Podiumvrees 2009 in Fenix te Sittard en heeft hierdoor een plek veroverd in de programmering van Mama’s Pride op 10 mei. Julie van Diem, zangeres van The Methods, werd door de jury beoordeeld als beste muzikant van de avond.

Zangeres van The Methods muzikant van de avond

Gisteravond won de Sittardse band Sir Wallace and The Cocomuts de finale van Podiumvrees 2009 in Fenix, Sittard. Hierdoor heeft de band een plek veroverd in de programmering van het moederdagfestival Mama’s Pride in Geleen. Julie van Diem, zangeres van The Methods, werd door de jury beoordeeld als beste muzikant van de avond. Zij was tevens de enige dame op het podium tijdens deze bandwedstrijd.

Sir Wallace and The Coconuts werd aanvankelijk tweede tijdens de tweede voorronde van Podiumvrees in Shaggy’s Pub in Geleen. De PopSportband Complexx werd toen eerste. Uiteindelijk behaalde Sir Wallace toch genoeg punten om door te gaan naar de finale in de Fenix en werd door de vijfkoppige finalejury als beste bevonden. The Methods won de eerste voorronde, Jamestown de derde. Arkngthand, de winnaar van Podiumvrees 2008, sloot de bandavond af, waarna de juryuitslag volgde.

Podiumvrees is een bandwedstrijd voor bands uit (voornamelijk) de regio Sittard-Geleen en komt tot stand door een samenwerking tussen Stichting Promotie Popbeleid Sittard-Geleen en Stichting Popmuziek Limburg (SPL). De finalejury dit jaar bestond uit Kees van den Berg (Nieuwe Nor, Mama’s Pride), Marike Peters (SPL), Jan Renders (Fenix), Serge Wetzels (nieuwe coördinator De Bosuil) en Bjorn Maessen (Koppelpop).

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg