Rapper Akon naar MECC in Maastricht Rapper Akon naar MECC in Maastricht

Op 12 april in Maastricht, een dag later in HMH

, Pierre Oitmann

Rapper Akon naar MECC in Maastricht

Op 12 april in Maastricht, een dag later in HMH

Pierre Oitmann ,

De populaire Amerikaanse rapper, zanger en producer Akon geeft op 12 april een concert in de MECC in Maastricht. Een dag later volgt een optreden in de HMH in Amsterdam. Akon neemt een liveband mee en het voorprogramma bestaat onder andere uit Dio, The Opposites en Danny Delgado.

Op 12 april in Maastricht, een dag later in HMH

 

De populaire Amerikaanse rapper, zanger en producer Akon geeft op 12 april een concert in de MECC in Maastricht. Een dag later volgt een optreden in de HMH in Amsterdam. Dat maken de concertorganisator Meet The Streets en haar mediapartners FunX en TMF vandaag bekend. Akon treedt op met een liveband en het voorprogramma bestaat uit Dio, The Opposites, Danny Delgado, Timor en DJ Kid.

De twee Nederlandse concerten van Akon maken deel uit van de Europese tour, naar aanleiding van de release van zijn album ‘Freedom’. Eerder al gaf Akon optredens in Nederland. In 2005 was hij te zien in Nighttown in Rotterdam, het jaar daarna stond de Amerikaan in de Amsterdamse Melkweg tijdens de urbanavond TMFSmash.nl. Het eerste grote concert van Akon was in oktober 2007, toen ook al in de HMH te Amsterdam.

Akon brak in Europa door met de single ‘Lonely’. Daarna volgden nog hits als ‘Ghetto’, ‘Smack That’ en ‘Right Now (Na Na Na)’. Als producer en songschrijver is Akon actief voor een groot aantal artiesten. Zo werkte hij mee aan albums van onder andere Gwen Stefani, Snoop Dogg en Lady Gaga. Inmiddels is Akon uitgegroeid tot één van de meest gevierde en succesvolle producers van de Verenigde Staten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg