Paradiso loopt vol tijdens Stuffed Animal Paradiso loopt vol tijdens Stuffed Animal

Opwarmer Presidents Of USA wordt lauwtjes ontvangen

, Pierre Oitmann

Paradiso loopt vol tijdens Stuffed Animal

Opwarmer Presidents Of USA wordt lauwtjes ontvangen

Pierre Oitmann ,

3VOOR12/Limburg ging op uitnodiging van Stuffed Animal mee naar de Amsterdamse poptempel Paradiso. Daar speelde de PopSportband als voorprogramma van The Presidents Of The United States Of America. Ietwat prematuur, dat wel, maar er kwamen enkel bezoekers bij tijdens het optreden...

Opwarmer Presidents Of USA wordt lauwtjes ontvangen

Het kan gek lopen. Je doet als pril bandje mee aan PopSport en na een workshop van een boeker bij MOJO word je uitgenodigd om in een uitverkochte Paradiso te komen spelen als voorprogramma van The Presidents Of The United States. Omdat jullie ‘m aan The Presidents doen denken. Nou, die kan je mooi in je zak steken. De band in kwestie is hier Stuffed Animal. 3VOOR12/Limburg ging op uitnodiging mee naar de Amsterdamse poptempel.

Het is altijd wel charmant om een Limburgse band in Paradiso te zien spelen. Eens per jaar gebeurt dat sowieso, tijdens de perspresentatie van Pinkpop. Door het jaar heen zijn er nog wel eens wat bandwedstrijden waar Limburgse bands aan mee doen of ze worden, zoals bij Stuffed Animal het geval was, gevraagd als voorprogramma van een bekende nationale of internationale band. Allemaal heel erg leuk. De vraag bij dit PopSportbandje is echter of het niet wat prematuur is.

Die vraag kan met ‘ja’ beantwoord worden. De Maastrichtse Popsport-finalist geeft een heel leuk optreden weg, maar mist nog de ervaring om zo’n groot podium ten volle te benutten. En niet zomaar een podiumpje, maar het haast iconische Paradiso. Ook het feit dat het publiek grotendeels volledig onbekend is met Stuffed Animal draagt er aan bij de de ontvangst lauwtjes is. Dat heeft deels, overigens, met het vroege tijdstip te maken hebben; Stuffed Animal speelt tussen 19.30u en 20.00u. Pas tijdens het eerste nummer van The Presidents is al het publiek binnen. Voordeel voor Stuffed Animal; er komen tijdens het optreden alleen maar mensen bij!

De ingenieuze ‘valse start’ die Stuffed Animal uitvoerde tijdens de halve finale van Popport in de Weerter Bosuil wordt deze avond helaas niet gebruikt. Ondanks verweer van de band dat ze buiten Limburg nog te onbekend zijn om die grap toe te passen, was het niet verkeerd geweest om hiermee te starten. Wel beweert zanger Bram Muijs geenszins nerveus te zijn voor dit optreden. Het is dan ook geen wedstrijd. Toch lijkt het er op dat het wedstrijdelement een positieve uitwerking heeft op dit jonge bandje. Tijdens de finale van PopSport, op 10 mei in Mezz te Breda, kunnen we concluderen of deze stelling terecht is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg