Oirsbeekse bands coveren soundtrack ‘Tour Of Duty’ Oirsbeekse bands coveren soundtrack ‘Tour Of Duty’

Populaire compilatie-cd vormt leidraad voor benefietavond

, Pierre Oitmann

Oirsbeekse bands coveren soundtrack ‘Tour Of Duty’

Populaire compilatie-cd vormt leidraad voor benefietavond

Pierre Oitmann ,

In de Schepenbank in Oirsbeek vindt zondag de Tour Of Duty Tribute Night plaats. Elf bands uit de buurt van Oirsbeek spelen liedjes van de eerste cd uit de populaire ‘Tour Of Duty’-reeks. Piwo, die bekend staat als de troubadour uit Oirsbeek, heeft een speciale gelegenheidsband geformeerd met muzikanten uit ondermeer Guido’s Orchestra.

Populaire compilatie-cd vormt leidraad voor benefietavond

In de Schepenbank in Oirsbeek vindt zondag 29 maart de Tour Of Duty Tribute Night plaats. Elf bands uit de buurt van Oirsbeek spelen liedjes van de eerste cd uit de populaire ‘Tour Of Duty’-reeks. Tijdens deze avond wordt geld opgehaald voor de Alternatieve Kermis, die op 7 juni door de gezamenlijke jeugdverenigingen uit Schepenbank georganiseerd wordt.

Piwo, die bekend staat als de troubadour uit Oirsbeek, heeft een gelegenheidsband geformeerd voor de Tour Of Duty Tribute Night. Deze bevat muzikanten uit ondermeer Guido’s Orchestra, een klassiek orkest dat eerder op het podium stond met Lionel Richie tijdens Concerto In Rosso. De populaire act Oesjbik People komt zelfs speciaal voor dit benefiet weer bij elkaar. Andere bands die op zondag hun opwachting maken zijn onder andere Izonix, Nice ‘N Sleazy, The Fatbelly Bluesband en Billy Soy.

‘Tour Of Duty’ was een eind jaren ‘80 een populaire televisieserie over de Vietnam Oorlog. Het Nederlandse label Magnum bracht tussen 1990 en 1993 zeven compilatiealbums uit onder de titel ‘Tour Of Duty’ met muziek uit de serie. De cd-reeks was een groot succes en resulteerde zelfs in een re-release van de tune van de serie op single; ‘Paint It Black’ van The Rolling Stones. Dit nummer stond overigens niet op de eerste compilatie-cd van ‘Tour Of Duty’. Artiesten op die eerste cd, die zondagavond ook gecoverd worden, zijn onder andere The Doors, Steppenwolf, The Troggs, Ike & Tina Turner, Marvin Gaye en Fleetwood Mac.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg