Laatste optreden Concubine tijdens benefietfestival Laatste optreden Concubine tijdens benefietfestival

Roermondse band neemt definitief afscheid in zijn thuisstad

, Pierre Oitmann

Laatste optreden Concubine tijdens benefietfestival

Roermondse band neemt definitief afscheid in zijn thuisstad

Pierre Oitmann ,

Vrijdag, zaterdag en zondag (3, 4 en 5 april) vindt in de Azijnfabriek in Roermond het benefietfestival Rock For Filipino Children plaats. De Roermondse band Concubine geeft dan zijn laatste optreden ooit.

Roermondse band neemt definitief afscheid in zijn thuisstad

De Roermondse cross-overband Concubine treedt zaterdag 4 april voor het laatst op. Het afscheidsoptreden is onderdeel van het driedaagse benefietfestival Rock For Filipino Children in de Azijnfabriek in Roermond. “We gaan niets speciaals doen, we spelen ongeveer negen nummers”, aldus bassist Joost Peeters. “Een paar oude nummers en wat nieuwere. Ik denk dat het gewoon een good old Concubine-show gaat worden.”

Concubine, ook vaak afgekort als CQB, ligt al enige tijd stil. De laatste show dateert alweer van bijna twee jaar geleden. In augustus 2006 werd Concubine vijfde in de wereldfinale van Emergenza, maar dat leverde uiteindelijk weinig op. De gebroken pink van drummer Niek van Lin was daar onder andere debet aan. “De puf en de drive zat er gewoon op een gegeven moment ook niet meer in”, erkent Peeters. “We hebben in de actieve jaren van Concubine veel ups en downs meegemaakt en op een gegeven moment gaat dat gewoon frustreren. Je moet jezelf als band iedere keer weer oppakken om weer in de aandacht te komen, dan wel te blijven.”

Joost Peeters richtte Concubine in oktober 1998 op met Jaap Melman. Kort na het voltooien van de samenstelling verruilde Melman Concubine voor Dreadlock Pussy, dat werd gezien als dé ‘Nederlandse nu-metaalbelofte’. Ook Concubine deed het niet onaardig en won in 2001 Nu Of Nooit, waarna de Roermondenaren Pinkpop mochten openen. “We hebben nooit iets voor ogen gehad toen we met Concubine begonnen”, bekent Peeters nuchter. “Alles wat we met deze band mee hebben mogen maken is gewoon op ons pad gekomen en hebben we mogen doen. We hebben de afgelopen jaren hele coole dingen met de band mogen doen, dingen die niemand je meer afneemt. En we hebben soms heel veel geluk gehad.”

Na vele muzikale omzwervingen binnen Limburg (onder andere met Mindfold, Subliem, Bitcho en Sideshift Harry) heeft Peeters zijn heil nu over de grens gevonden, namelijk bij de Duitse band Hyproglow uit Essen. “Ik ben er per toeval bij uitgekomen”, vertelt de bassist. “Ik heb twee keer met ze gerepeteerd en wat ervaringen van de afgelopen jaren uitgewisseld. Later bleek dat zij eenzelfde weg bewandeld hebben als Concubine, ook met de nodige teleurstellingen, maar ook met een aantal hele mooie hoogtepunten.” Met Hyproglow staat Peeters de komende tijd veel op het podium en dat is iets wat hij bij Concubine gemist lijkt te hebben. “Lekker spelen, da’s uiteindelijk toch wat ik het leukste vind!”

Maar zaterdagavond eerst het allerlaatste optreden van Concubine op Rock For Filipino Children in thuishaven Azijnfabriek. “Het feit dat we nu besloten hebben om weer eens een optreden te doen kwam doordat Guus Halmans (organisator van het benefietfestival, red.) ons vroeg of we wilden spelen”, ligt Peeters toe. “Tien jaar geleden zijn we bij Guus begonnen met repeteren en speelden we onze eerste shows op het Molenrockfestival. Dus met Guus hebben we een soort van verleden.” Een andere band die weer bij elkaar komt tijdens het rockbenefiet is de coverband No Way, op vrijdagavond.

Rock For Filipino Children wordt georganiseerd door Stichting Help Filipino Children, in navolging van de jaarlijkse Vastenactie van Lyceum Schöndeln in Roermond. Met de opbrengst van het benefietfestival wil de stichting baby- en kinderklinieken bouwen op de Filippijnen. Op vrijdagavond kun je vanaf 20.00u in de Azijnfabriek terecht voor onder andere De Dudes en Sideshift Harry. Zaterdagavond staat Concubine op het podium met Autopilot, Waste No Time en As Enemies Arise. Zondagmiddag is Azijnfabriek al vanaf 13.30u geopend en kun je kijken naar bands als Izonix, Reason To Kill en Jinxi.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg