Kensington doet niet onder voor Hit Me TV Kensington doet niet onder voor Hit Me TV

Voorprogramma en hoofdact gelijkwaardig in Muziekgieterij

, Pierre Oitmann

Kensington doet niet onder voor Hit Me TV

Voorprogramma en hoofdact gelijkwaardig in Muziekgieterij

Pierre Oitmann ,

Popmuziek op een doordeweekse avond. Het lijkt alleen in grote steden in de Randstad te kunnen. Of toch niet? Want ook de Muziekgieterij weet op een willekeurige woensdagavond een volle zaal te trekken met Kensington en Hit Me TV. Maar wie is nu eigenlijk het voorprogramma?

Voorprogramma en hoofdact gelijkwaardig in Muziekgieterij

Popmuziek op een doordeweekse avond. Het lijkt alleen in grote steden in de Randstad te kunnen. Of toch niet? Want ook de Muziekgieterij weet op een willekeurige woensdagavond een volle zaal te trekken. De twee bands op het podium zijn dan ook bijzonder hip, net als het studentikoze publiek uit Maastricht en omstreken. Dat Hit Me TV en Kensington ook tot de Randstedelingen behoren, dat doet er verder niet toe. Maar wie is hier nu eigenlijk het voorprogramma?

Kensington is een Utrechtse band op het Snowstar-label die de landelijke doorbraak nabij is. Het wordt gauw duidelijk waarom. Eerder al waren er Nederlandse bands die uitstekend Engels klinkende indierock wisten te produceren. Alleen al binnen de Limburgse provinciegrenzen waren er The Feromones, These Seats Are Taken en Kings Of The Day (allen Nu Of Nooit-finalisten). Waar deze bands zich vooral laten inspireren door Editors, The Killers, Maxïmo Park en Snow Patrol, horen we bij Kensington heel duidelijk de hoekige gitaarlijntjes terug van Arctic Monkeys en Bloc Party. En dat doen die gasten nog eens verrekte goed ook! Kensington maakt van die liedjes die bij de eerste beluistering eigenlijk al meteen staan en waar je ook op een doordeweekse avond als deze bijzonder blij van wordt. Paar bezoekjes aan ‘De Wereld Draait Door’ en dan zullen roem en rijkdom niet meer lang op zich laten wachten. Kan de band tenminste roadies betalen. Dat is wel zo handig met een aan z’n voet geblesseerde gitarist, die na afloop van de set met gevaar voor eigen leven zijn spullen inpakt en pardoes een microfoonstandaard op zijn hoofd krijgt. One to watch in 2009!

Een landelijke doorbraak voor Hit Me TV blijft vooralsnog uit. En dat is toch eigenlijk wel heel erg jammer. Vorig jaar mei keken de in het gras rustende hoofdjes nog even op toen de band op Mama’s Pride in Geleen speelde. Afgelopen najaar mochten de heren met een hoogzwangere Jacqueline Govaert en consorten mee, als de support-act van Krezip tijdens diens afscheidstournee. Ook op Noorderslag voldoende animo voor Hit Me TV. In Maastricht krijgt het kwartet een volle Muziekgieterij aan het dansen. De band lijkt zichzelf aanvankelijk vooral erg amusant te vinden, maar het enthousiasme springt halverwege de set over naar het publiek. Voorlopig nog niet naar huis, dat is het credo van de Amsterdammers. Behalve als je de trein moet hebben althans, want het Limburgse nachtnet laat nog even op zich wachten. Maar dat komt nog wel. Net als de verdiende faam voor Hit Me TV. Al zetten we ons geld op dit moment liever in op Kensington…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg