Heideroosjes gecoverd door Nederlandse en Vlaamse grootheden Heideroosjes gecoverd door Nederlandse en Vlaamse grootheden

De punkers uit Horst brengen ludieke jubileum-cd uit met covers

, Pierre Oitmann

Heideroosjes gecoverd door Nederlandse en Vlaamse grootheden

De punkers uit Horst brengen ludieke jubileum-cd uit met covers

Pierre Oitmann ,

Tijdens de veertigste editie van Pinkpop lanceert punkband Heideroosjes zijn jubileumalbum '20 Years: Ode & Tribute'. "Maar ze spelen er helaas niet", laat manager Eric Schoeber weten "De line-up is al vol." Op de dubbel-cd wordt de Horster punkband gecoverd door onder andere Di-Rect, Gorki, The Opposites, Epica en Urbanus.

De punkers uit Horst brengen ludieke jubileum-cd uit met covers

Op 5 juni verschijnt het dubbelalbum ‘20 Years; Ode & Tribute’ van de Horster punkband Heideroosjes. Het wordt een album volledig gevuld met covers, zo laat de band vanmorgen weten. Op de eerste cd staan liedjes van de Heideroosjes opgenomen door andere Nederlandse en Vlaamse artiesten, waaronder Rowwen Hèze, Epica, Bløf, Di-Rect, Peter Pan Speedrock, The Opposites, Jacqueline Govaert (Krezip), Gorki en Urbanus. De tweede schijf is gevuld met liedjes die de Heideroosjes zelf gecoverd hebben. Het betreft hier nummers van onder andere Johnny Cash en Pennywise. De exacte tracklist wil het management nog niet vrijgeven.

In december meldde zanger Marco Roelofs al aan 3VOOR12/Limburg dat er een dubbel-cd zou verschijnen in mei. Tijdens de veertigste editie van Pinkpop (30 en 31 mei, 1 juni) is deze dubbel-cd al exclusief verkrijgbaar. Heideroosjes treedt echter niet op op Pinkpop. “Helaas niet”, verzucht manager Eric Schoeber. “De line-up is al vol. De Heideroosjes spelen er niet, maar het is een Limburgse aangelegenheid en de doelgroep van de band loopt er rond. Coldplay speelde vorig jaar ook niet op Pinkpop, maar hun cd was wel als eerste daar te koop.” Schoeber weet inmiddels de andere namen die op Pinkpop spelen ook al, maar houdt zijn lippen stijf op elkaar. “Die moet Jan zelf maar bekend maken!” Volgende week maakt Smeets de laatste drie namen bekend.

Binnenkort starten er try-outs voor de nieuwe tour van Heideroosjes, die deze zomer van start gaat. Daarbij trekt de punkband door Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Italië. Heideroosjes werd in 1989 opgericht in het Noord-Limburgse dorp Horst. Sindsdien is de bezetting nooit gewijzigd en heeft het viertal al bijna tweeduizend optredens achter de rug.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg