Eerste prijs Kunstbende Limburg voor Madi Hermens Eerste prijs Kunstbende Limburg voor Madi Hermens

Ook PopSport-bands Complexx en Public Radio vallen in de prijzen

, Pierre Oitmann

Eerste prijs Kunstbende Limburg voor Madi Hermens

Ook PopSport-bands Complexx en Public Radio vallen in de prijzen

Pierre Oitmann ,

Zangeres Madi Hermens uit Geleen kreeg zondagavond tijdens de Limburgse voorronde van Kunstbende de eerste prijs uitgereikt in de categorie Muziek. Daarmee plaatse Hermens zich voor de finale van Kunstbende 2009. De bands Public Radio en Complexx werden respectievelijk tweede en derde in de categorie Muziek.

Ook PopSport-bands Complexx en Public Radio vallen in de prijzen

De zestienjarige zangeres Madi Hermens uit Geleen kreeg zondagavond tijdens de Limburgse voorronde van Kunstbende de eerste prijs uitgereikt in de categorie Muziek. Daarmee plaatse Hermens zich tevens in de finale van Kunstbende 2009, eveneens voor de categorie Muziek. De bands Public Radio en Complexx werden respectievelijk tweede en derde in deze categorie. Beide bands hebben meegedaan aan het PopSport-traject, dat hiermee zijn succes bewijst. Complexx staat bovendien in de finale van de bandwedstrijd Podiumvrees 2009.

“Ik voel me héél euforisch”, zegt Madi Hermens kort na haar overwinning tegen 3VOOR12/Limburg. “Ik had het écht niet verwacht dat ik eerste zou worden, want ik dacht dat de jury naar iets anders op zoek was. Een band, geen individuele muzikant.” Hermens kreeg de jury op haar hand met twee zelfgecomponeerde pianoliedjes, waarbij zowel tekst als performance veel volwassenheid uitstraalden. “Ik speel pas tweeënhalf jaar piano”, aldus Hermens. “Sinds ik piano speel kan ik de ideeën in mijn hoofd vormgeven en eruit laten komen.” Ze noemt Bob Dylan als één van haar voorbeelden.

De eerste prijs in de categorie Muziek werd uitgereikt in de Stadsschouwburg in Sittard door Jan Smeets (Buro Pinkpop) en Marike Peters (Stichting Popmuziek Limburg) en bestaat uit onder andere een beeldje, toegangskaarten voor Pinkpop en een fotoshoot georganiseerd door 3VOOR12/Limburg. Ook Complexx en Public Radio kregen een fotoshoot aangeboden door 3VOOR12/Limburg. Het thema van Kunstbende dit jaar is “macht”. De finale vindt plaats op 27 juni in de Melkweg in Amsterdam.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg