Aangenaam klassiek Aangenaam klassiek

Secluded keeps the soul alive

, Maurice Kamps

Aangenaam klassiek

Secluded keeps the soul alive

Maurice Kamps ,

"We wilden die jaren negentig-feel neerzetten, gewoon boombap en rappen, have fun. Vandaar ook de titel, het is ook niet dat we met ‘My Definition Of A Classic’ wilden suggereren dat het een classic is” , vertelde rapper Secluded aan 3VOOR12/LIMBURG. Ziehier het resultaat.

Secluded keeps the soul alive

Op 'My Definition Of A Classic' neemt Secluded ons mee naar de klassieke hiphop van eind vorige eeuw, een periode waaraan menig dertiger met melancholie terugdenkt en ook de tijd dat de Urmondenaar begon met rappen. Poppodium Fenix, waar hij voor het eerst zijn kunnen liet horen, is de geldschieter van zijn eerste e.p., terwijl de mensen uit het publiek, Tenshun (Kohfie Konnect), producer Blanke Roy en grafitti-artiesten Nash en Does (LoveLetters) zorgden voor gastraps, (een deel van) de beats en het fraaie hoesje.

Ook muzikaal is dit een nostalgische terugblik, geen ringtonebeats en gelikte synthesizerrifjes uit blik, maar kraakverse soulklappers zoals je ze nog maar zelden hoort. 'My Definition Of A Classic' is aangenaam klassiek: boombap uit de New Yorkse school, hiphop met een rugzak vol soul en funk vinyl. Secluded's karakteristiek gretige, veellettergrepige staccato flows rollen soepel over de soulvolle beats van Blessed, Inneract en Blanke Roy.

De rapper blijft ook zijn voertaal trouw, in tegenstelling tot het gros van Nederlandse rappers. Sec rapt accentloos en kan zo doorgaan voor een Yank, alleen een enkele rechtstreeks vertaalde uitdrukking verraadt dat Engels niet zijn moerstaal is.

Het hoogtepunt van dit elf nummers tellende schijfje is ‘Soulsaviors’ met Tenshun uit de ‘Lion’s Ankle’ en Elpo uit het Limburg aan de andere kant van de grens op een lekkere beat van Inneract. De Tsaar Punchline rapt voor het eerst in jaren in het Engelstalig, maar klinkt minstens zo vertrouwd als in het Nederlands. Een andere uitschieter is de banger ‘Watch Me’, een duet met ragga toaster Mega D van RMX Crew.

Er valt heel weinig aan te merken op 'My Definition Of A Classic', alleen productioneel worden er wat steken gelaten. Secluded keert terug naar de kelder in Urmond waar hij begin jaren negentig begon met rappen en doet dat met hoorbaar plezier, lekker pretentieloos en muzikaal weinig vernieuwend. Maar dat maakt hij vast en zeker goed op zijn dit jaar te verschijnen debuutcd.

 

Secluded is nog hier en daar in den lande te zien; zo speelt hij  1 april tijdens Geen Grappen in Zwolle en is hij op 18 april tijdens Play It Kool in Castricum het voorprogramma van One Be Lo (US).

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg