Geen contractverlenging voor vaste kracht Azijnfabriek Geen contractverlenging voor vaste kracht Azijnfabriek

Geraets: “Azijnfabriek mist financiële middelen is om mij langer te betalen”

, Pierre Oitmann

Geen contractverlenging voor vaste kracht Azijnfabriek

Geraets: “Azijnfabriek mist financiële middelen is om mij langer te betalen”

Pierre Oitmann ,

Het contract van Kim Geraets bij het Roermondse poppodium Azijnfabriek wordt niet verlengd. Dit omdat stichting Azijnfabriek haar niet langer zou kunnen betalen. Dat meldt ze zojuist in een e-mail. Geraets is sinds 1 september jl. de enige betaalde kracht van de Azijnfabriek.

Geraets: “Azijnfabriek mist financiële middelen is om mij langer te betalen”

Nog geen jaar na de toetreding van Kim Geraets als vaste kracht bij het Roermondse poppodium Azijnfabriek, heeft de stichting achter het podium aangegeven haar contract niet te verlengen. Dat meldt Geraets zojuist in een interne mail. “De reden hiervoor is dat de Azijnfabriek niet bij financiële middelen is om mij nog langer te betalen.”

“Concreet houdt dit in dat ik vanaf vrijdag ga genieten van een welverdiende vakantie en dat ik in september nog veertien dagen aanwezig zal zijn om de laatste zaken af te handelen.” Geraets was sinds 1 september 2008 werkzaam als enige vaste medewerker bij Azijnfabriek. Kort daarvoor was er nog een bestuurlijke crisis, waardoor de twee voormalige vaste krachten hun werk neerlegden. Geraets werd aangewezen om de Azijnfabriek weer richting te geven, maar wijst ze erop dat de stichting in geldnood verkeert.

Vorig jaar al gaf Geraets in een interview aan dat er twijfels bestonden over haar baan bij de Azijnfabriek. “Ik had al een full-timebaan en die heb ik moeten opzeggen. Daar had ik meer zekerheid. Die kan de Azijnfabriek me niet garanderen.” Wat het vertrek inhoudt voor de dagelijkse gang van zaken bij de Azijnfabriek weet Geraets nog niet. “Hoe het op kantoor ingevuld gaat worden is op dit moment onbekend.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg