Amerikaanse rockband Black Stone Cherry in de Rocktemple in Kerkrade Amerikaanse rockband Black Stone Cherry in de Rocktemple in Kerkrade

Typisch Amerikaanse southernrock slaat aan!

, Jerome Crutsen

Amerikaanse rockband Black Stone Cherry in de Rocktemple in Kerkrade

Typisch Amerikaanse southernrock slaat aan!

Jerome Crutsen ,

Black Stone Cherry is een hardrockband uit Edmonton, Kentucky en is ontstaan in 2001. Er zijn twee studioalbums en drie EP’s uitgebracht en in de US hebben ze vijf single-charts op naam staan. Bands waar ze mee geassocieerd worden zijn onder andere The Black Crowes, Lynyrd Skynyrd en in mindere mate Led Zeppelin. Waar de band om geroemd wordt is het verhaal-vertellen en het afleveren van een sterke boodschap in de liedjes.

Typisch Amerikaanse southernrock slaat aan!

Na een optreden op het hoofdpodium van Graspop en de P3 in Purmerend is de Rocktemple in Kerkrade aan de beurt, waarna Hedon in Zwolle zal worden weggeblazen. Voor een maandagavond zit deze onlangs verbouwde zaal behoorlijk vol. Zowel de jongeren als de oudere jongeren scharen zich na het voorprogramma, de Britse glamrockband Heavens Basement, voor het podium. Black Stone Cherry knalt er meteen, ondanks het mindere geluid dat even duurt voordat het op niveau is, in met ‘Rainwizard’, een song die direct over je heen walst. Het is hard en heavy maar ook af en toe lieflijk.
 
Dat Black Stone Chery energie uitstraalt blijkt wel uit het feit dat ze van de ene naar de andere kant van het niet al te brede podium rennen en op de verhogingen springen om zo kort mogelijk bij het publiek te staan. Dit reageert overigens enthousiast op de band; vooral aan de linkerzijde blijkt een schare fans aanwezig te zijn die compleet uit haar plaat gaat tijdens het hele optreden. De jonge band geniet zichtbaar van dit enthousiasme en werkt zich letterlijk in het zweet en zoekt constant contact met het publiek.
 
Songs als ‘Blind Man’, ‘Maybe Someday’ en ‘Please Come In’ gaan erin als zoete koek. Ook wordt een aantal op eigen wijze uitgevoerde covers gespeeld zoals ‘All Right Now’ van The Free. Tussendoor volgt er nog een drumsolo gelijk Ceasar Zuiderwijk die niet bijster origineel is en overigens ook niet bijzonder goed maar de aanwezigen deert het niets. Die genieten uitzonderlijk. ‘Peace Is Free’ en ‘My Head’s In Mississippi’ van ZZ Top volgen. Na een kleine anderhalf uur is het dan gedaan en na een korte pauze komen de mannen van Black Stone Chery nog voor een foto- en handtekeningensessie terug bij de merchandisestand.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg