Reckless Pilots maakt wederom doorstart Reckless Pilots maakt wederom doorstart

Split met gitarist betekent einde van Maastrichtse rockband

, Pierre Oitmann

Reckless Pilots maakt wederom doorstart

Split met gitarist betekent einde van Maastrichtse rockband

Pierre Oitmann ,

De Maastrichtse rockband Reckless Pilots stopt. Als reden voor het uit elkaar gaan noemt de band “onoverkomelijke muzikale meningsverschillen”. Op 6 maart geeft Reckless Pilots zijn laatste optreden in Muziekgieterij in Maastricht met Zeus en Pendejo.

Split met gitarist betekent einde van Maastrichtse rockband

De Maastrichtse rockband Reckless Pilots stopt. Dat maakt de band middels zijn MySpace-pagina bekend. Als reden voor het uit elkaar gaan noemt de band "onoverkomelijke muzikale meningsverschillen”. Op 6 maart geeft Reckless Pilots zijn laatste optreden in Muziekgieterij in Maastricht met Zeus en Pendejo.

Helemaal uit elkaar gaat Reckless Pilots echter niet. Gitarist Steven van der Vegt stort zich op zijn band Hanging Tree. De overige leden, Rutger Smeets, Sander Haagmans en Hans Mulders, beginnen samen een nieuwe band. Wat de nieuwe bandnaam na de doorstart zal zijn is nog niet bekend. Reckless Pilots was al het resultaat van een doorstart, na het opheffen van de band Temerity Noise Takeover.

De release van de geplande EP ‘Parachutes’ is met het uiteenvallen van Reckless Pilots van de baan. Deze opnames worden na voltooiing als download-album beschikbaar gesteld via de MySpace- en Hyves-pagina van Reckless Pilots, aangevuld met andere nooit eerder verschenen opnames. De resterende exemplaren van het debuutalbum ‘Temerity Noise Takeover’ worden weggegeven tijdens het laatste optreden van Reckless Pilots.

Tot dusver hebben al diverse bands in 2009 aangekondigd te stoppen. Twee weken geleden kondigde 3VOOR12/Limburg aan dat These Seats Are Taken ermee ophoudt en vorige week meldde de toetsenist van Leaf aan 3VOOR12/Limburg dat ook zijn band stopt.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg