Op wereldreis met Rowwen Hèze

Theatershow 'Saus' in reprise

Nadia Hagen ,

Wie Rowwen Hèze hoort, denkt waarschijnlijk meteen aan wilde biergevechten, druipende feesttenten, springen en uit volle keel meezingen. Dit concert was helemaal anders.

Theatershow 'Saus' in reprise

Tot half februari is de Limburgse band onderweg met de reprise van hun theatertour 'Saus'. Dat betekent dat de biergevechten nog maals worden ingeruild voor een glaasje champagne in de pauze en het springen in bierplassen door rode comfortabele theaterstoelen wordt vervangen. Maar meegezongen worden mag natuurlijk net zo hard.

Voor Rowwen Hèze fans mag dit een beetje raar klinken. Maar de groep heeft ook met wat zachtere klanken en de vreemde locatie het (iets oudere) publiek weten overtuigen. Tijdens hun 'Saus' hebben de Limburgers het publiek meegenomen op wereldreis: Eerst mocht in een Bayerische/Oostenrijkse decoratie meegejodeld worden. Na de pauze werd het publiek naar het vurige Spanje ontvoerd. Terug naar Nederland/Limburg ging het via Ierland. Op het eind werd nog een laatste excursie naar America en de spaghetti westers gemaakt met een prachtige cover van Ennio Morricone.

De traditionele klanken van de landen werden handig gemixt met de typische Rowwen Hèze geluiden en teksten. Daarbij heeft de techniek het publiek plaatjes met licht, kleuren en videoprojecties weten schilderen. Dit maakte het concert niet alleen prachtig om te horen maar ook schitterend om te zien! De show is een absolute aanrader, ook voor niet-Rowwen Hèze-diehard-fans!

Wie het concert in de Oranjerie in Roermond heeft gemist, heeft in Limburg nog een paar kansen:

27 en 28 januari - Maaspoort te Venlo
31 januari - Theater De Achterolmen te Maaseik (B)
6 februari - Stadschouwburg te Sittard

10 en 11 februari - Parkstad Theater te Heerlen