“Een van de perfectere seksalbums” “Een van de perfectere seksalbums”

De top vijf aller tijden van Tenshun

, Maurice Kamps

“Een van de perfectere seksalbums”

De top vijf aller tijden van Tenshun

Maurice Kamps ,

Tenshun, rapper van Kohfie Konnect, benoemt zijn favoriete albums aller tijden.

De top vijf aller tijden van Tenshun

“In ieder geval dezen, niet in top vijf-volgorde..."

 

David Axelrod – ‘Songs Of Experience’
“Een van de meest invloedrijke producers in de geschiedenis van hedendaagse popmuziek. Het gerucht gaat dat Miles Davis strijkt met de eer voor het eerste fusion album, terwijl hij het heeft gemaakt onder invloed van ‘Songs Of Innocence’, David Axelrod’s eerste solo project. Het is een heel coole lp en ik heb hem gekregen voor mijn verjaardag van mijn vriendin. Harde drums, mooi string-partijen en heel erg funky baswerk, door een vrouw, iets dat je niet vaak hoort. Daarnaast altijd mooie en verrassende hoezen. Dit is muziek waar je me wakker voor kan maken.”

 

Een willekeurig Marvin Gaye-album, vanaf ‘What’s Going On’ tot en met ‘Here, My Dear'
“Elke lp uit die reeks is anders, maar is even geniaal in zijn eigen recht. ‘What’s Going On’ is maatschappijkritisch, wat natuurlijk een hele omwenteling teweeg heeft gebracht, een revolutie in de muziek. Hij heeft het ook heel lang op de plank moeten laten liggen voordat hij het uit mocht brengen, omdat het not done was om als soulartiest een standpunt in te nemen over zaken."

“‘I Want You’ is een van de perfectere seksalbums, het gevoel dat mensen hebben als ze verliefd zijn.”

 “‘Here, My Dear’, omdat hij een heel persoonlijke lp maakt over hoe hij in een scheiding ligt en er ook nog eens de kosten van de alimentatie mee betaald die hij aan zijn vrouw moet geven. Dat hele verhaal alleen al, geniaal.”

“‘Let’s Get It on’ is een perfect liefdesalbum, het verlangen dat mensen hebben naar elkaar.  Letterlijk al: laten we het doen. Daarnaast zitten Marvin Gaye’s albums muzikaal perfect in elkaar en zijn ze vernieuwend en muzikaal tegenwoordig nog altijd relevant, dan zijn het wel classics.”

 

 Nas – ‘Illmatic’

“Een heel kort maar perfect album met de beste Eastcoast producers, geen enkele flawtrack en nog steeds relevant. Een mijlpaal in hiphop, het bracht een compleet nieuwe stijl. Hij heeft zijn rapstijl misschien stiekem afgekeken van Kool G Rap, maar het hele persona Nas en wat er op ‘Illmatic’ gebeurt, heeft de deur geopend voor veel mensen uit, met name, Queensbridge om zaken met elkaar  te rijmen, een soort gangsterleven. Biggie is bijvoorbeeld gigantisch beïnvloed door Nas. Het heeft de trend gezet voor veel rappers hoe een straatalbum in elkaar zit. Maar het is meer dan dat; je hebt tracks over het leven, je hebt hele harde tracks, het heeft  heel erg lang geduurd voordat de ‘Represent’- sample gevonden is, dat soort dingen, dat heeft wel allemaal met hiphop te maken. En daarnaast: het heeft niet voor niets ooit vijf sterren gekregen in The Source en het wordt waarschijnlijk in elke rapper’s top tien lijst genoemd als één van hun most influential albums.”

 

Alain Goraguer - ‘Le Planete Sauvage’

“De soundtrack voor een animatiefilm die ik geniaal vind. En natuurlijk omdat hij mij handen met geld heeft gekost. Het is echt een album dat qua productie voor veel mensen niet luisterbaar is. Maar ik vind het goed gedaan hoe de hoofdmelodie steeds op een andere manier terug komt en elke keer een andere gemoedstoestand weer geeft. Je kunt horen hoeveel je met hetzelfde kunt doen in muziek om emoties op te roepen, daarom vind ik het heel erg cool.”

 

A Tribe Called Quest - ‘Midnight Marauders’ en elk Gangstarr album

“Om wat meer hiphop erbij te betrekken. Je zou in principe ook kunnen zeggen: elk Tribe-album, de eerste twee waren ook erg goed en hebben meer media aandacht gekregen, maar ‘Midnight Marauders’ is qua geluid heel erg vernieuwend geweest en heeft het geluid van een J. Dilla geïntroduceerd bij de mensen, het werken met akkoorden. Wat Ali Shaheed Mohammad en Q-Tip hebben gedaan met dat album is echt geniaal plus ik luister het de laatste tijd heel vaak.“

 "Gangstarr, omdat als je ‘hiphopgroep’ opzoekt in de encyclopedie, je er een plaatje van hen bij vindt. Dit is wat het inhoudt: beats en rhymes, je hebt een dj die het produceert en dope beats maakt en je hebt een rapper, that’s it, geen poespas. Plus het zijn waarschijnlijk de albums die ik het meeste heb geluisterd."

 

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg