Close harmony Venice staat op eenzame hoogte Close harmony Venice staat op eenzame hoogte

Venice optreden is een aaneenschakeling van kippenvelmomenten

, Raymond Kruijen

Close harmony Venice staat op eenzame hoogte

Venice optreden is een aaneenschakeling van kippenvelmomenten

Raymond Kruijen ,

Het uit California afkomstige Venice staat bekend om ingetogen songs die uitblinken door fabuleuze samenzang. Aanhangers van onder andere Eagles dragen mede daardoor de twee keer de twee gebroeders Lennon een warm hart toe. De muzikale familie Lennon deed al meerdere keren ons land aan. Het is dan ook niet vreemd dat hun muziek door vele landgenoten op waarde wordt geschat. 3VOOR12/Limburg was er bij!

Venice optreden is een aaneenschakeling van kippenvelmomenten

Venice opent hun show met een kort filmoverzicht waarin hun muzikale leven de revue passeert. De muzikale opening heet ‘Always’. Kipp en Mark Lennon grossieren in het voor de rekening nemen van de lead vocalen. Tijdens beide sets laten ze géén een album werkje onopgemerkt. Doordat alle nummers akoestisch gebracht worden klinkt het geheel niet echt afwisselend en verrassend. Echter hetgeen live wordt gebracht is van grote klasse, gezien de reacties van de mix van jong en ouder publiek.

De tweede set wordt hervat met het toepasselijke nummer ‘We’re Still Here’. Met ‘Pushed Her Too Far’ toveren ze zowaar een nummer uit de “oude doos”  ( hun eerste album ) tevoorschijn. Vanaf het nummer ‘The Man You Think I Am’ kiest zowel band als publiek ervoor om te gaan staan, hetgeen de dynamiek ten goede komt. Ook de single ‘Think Again’ wordt heel goed ontvangen door het publiek.

Tijdens het inzetten van het voorlaatste nummer kun je een speld horen vallen. Het publiek is duidelijk onder de indruk, wanneer de Lennons ‘The Family Tree’ beginnen te zingen... Gewoonweg adembenemend. Emoties zijn in de zaal voelbaar aanwezig.
Venice sluit af met het toepasselijke ‘One More Song’ uit hun ‘Amsterdam’-album.

De heren van Venice wisten vanavond jong en oud te boeien en lieten de liefhebbers van close harmony watertanden. Traditiegetrouw nam Venice na het optreden zich nog de tijd voor contact met de fans die zich inmiddels ruimschoots verzamelt hadden in de lobby.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg