Bruce Springsteen op Pinkpop 2009 mét E Street Band

Jan Smeets strikt The Boss voor eerste concert Europese tour

Pierre Oitmann ,

Op zaterdag 30 mei zal niemand minder dan Bruce Springsteen met zijn E Street Band de afsluiter zijn van de eerste festivaldag van Pinkpop. Dat maakt Buro Pinkpop vandaag bekend. “Een topact van dit kaliber is een waanzinnig mooi jubileumcadeau voor Pinkpop en haar trouwe fans”, aldus Buro Pinkpop.

Jan Smeets strikt The Boss voor eerste concert Europese tour

Op zaterdag 30 mei zal niemand minder dan Bruce Springsteen met zijn E Street Band de afsluiter zijn van de eerste festivaldag van Pinkpop. Dat maakt Buro Pinkpop vandaag bekend. Pinkpop viert in 2009 haar veertigste verjaardag. “Een topact van dit kaliber is een waanzinnig mooi jubileumcadeau voor Pinkpop en haar trouwe fans”, aldus Buro Pinkpop.

Tijdens de eerste dag van het jubilerende Pinkpop zal Springsteen een set van maarliefst drie uur weggeven. Lange concerten zijn niet ongebruikelijk voor Springsteen, wiens carrière bijna net zo lang is als die van Mr. Pinkpop. Eerder al gaf Buro Pinkpop de namen vrij van Depeche Mode, The Kooks en Placebo.

Bruce Springsteen vormde begin jaren ‘70 zijn E Street Band, met daarin onder andere saxofonist Clarence Clemmons, drummer Max Weinberg en gitarist Steven Vanzandt (ook bekend van ‘Sopranos’). In 1975 bracht hij het bejubelde rockalbum ‘Born To Run’ uit en tien jaar later was The Boss uitgegroeid tot de populairste en bestverkopende rockzanger, mede dankzij het album ‘Born In The U.S.A.’. Weer tien jaar later, in 1995, kwam E Street Band opnieuw samen voor een sessie die te vinden is op ‘Greatest Hits’. In de daar op volgende jaren speelde Springsteen wisselend met en zonder zijn begeleidingsband.