Another Messiah zegt vaarwel Another Messiah zegt vaarwel

Afscheid van een veelbelovende doom-metalband

, Nadia Hagen

Another Messiah zegt vaarwel

Afscheid van een veelbelovende doom-metalband

Nadia Hagen ,

Vrijdag 23 januari 2009 viel het doek voor doom-metalband Another Messiah. Het publiek nam afscheid van een van de veelbelovende doom metal bands van Nederland.

Afscheid van een veelbelovende doom-metalband

Na vijftien jaar was het zo ver. Vrijdag 23 januari 2009 vond het laatste concert van Another Messiah plaats. Oorspronkelijk begonnen als een band van schoolvrienden, onder de naam Nee. Na een tijdje veranderden ze de naam in Another Messiah, een naam die meer de doom-metal uitstraalde die deze groep liet horen.

En nu, 25.000 views van hun videoclip ' Now I Will'  op YouTube, 3.000 Hyves-vrienden en meerdere nationale en internationale tours verder, krijgt het succesverhaal dan een einde. In Merlijn (Nijmegen) lieten ze voor het laatst horen hoe ze klonken.

Het publiek kon het nog niet begrijpen: "Dat Another Messiah niet doorgebroken is... Ik snap er niets van!", aldus een fan. Ook zanger Robbie de Klerk kan zich maar nauwelijks voorstellen dat de band ermee ophoudt. "Het voelt alsof we over twee weken weer zullen spelen", zegt hij.

Maar het is werkelijk voorbij. Het afscheidsconcert heeft plaatsgevonden. De fan rest niets dan de albums, de video op YouTube en de foto's. Beelden van het afscheidsconcert zijn te vinden op deze pagina. In het voorprogramma speelden Burn the Iris en Bulldozer Breed.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg