Niemand verslaat Les Petits Pilous Niemand verslaat Les Petits Pilous

Valentijnseditie Elektronix ongekend goed bezocht

, Ernest Poelma

Niemand verslaat Les Petits Pilous

Valentijnseditie Elektronix ongekend goed bezocht

Ernest Poelma ,

Elektronix is hard bezig het best bezochte electro-evenement van de Westelijke Mijnstreek te worden. En terecht, de goede sfeer en volle dansvloer zijn slechts de indicatoren van iets veel belangrijkers: grote namen en de dikste electro die je je voor kunt stellen.

Valentijnseditie Elektronix ongekend goed bezocht

Sinds een jaar of twee is Elektronix een begrip voor dance-minnend Sittard-Geleen (en inmiddels ook ver daarbuiten). Ooit begonnen met een tweetal optredens van Dr. Lektroluv, is het concept uitgegroeid tot een (één à twee) maandelijks terugkerend evenement dat garant staat voor een avond keihard stampen. De organisatie weet iedere keer weer te verrassen met grote namen en rijzende sterren uit de inmiddels volwassen geworden scene die haar muzikale basis ontleent aan artiesten als Daft Punk, Justice en Boys Noize. Zo werd Poppodium Fenix het afgelopen seizoen ondermeer vereerd met optredens van The Subs, Ringel S, Shameboy en D.I.M.

Op Valentijnsdag was het de beurt aan Les Petits Pilous, net als D.I.M. afkomstig uit de Boys Noize Records familie, met in het voorprogramma Neerlandsch hip-hop/electro-trots: Nobody Beats The Drum.

DJ's DYRR en Spektral mochten de zaal opwarmen, maar daar was eerlijk gezegd geen eer aan te behalen, aangezien Fenix al vanaf de eerste minuten het heetste plekje van Limburg was. Desondanks namen ze hun taak zo serieus dat de eerste klanken van Nobody Beats The Drum bijna teleurstellend werden ontvangen. Na het rauwe geweld van Spektral leek de opener van het Utrechtse drietal de aanwezigen in slaap te sussen. Gelukkig bleek het de stilte voor de storm te zijn: het tempo werd opgeschroefd en het dak, dat weer terug op zijn oude plek dreigde te vallen, knalde drie keer zo hard de lucht in.

Naast de beats van Sjam en de toetsenpartijen van Jori (die we inderdaad ook nog kennen van C-mon & Kypski), zijn de beelden van VJ Rogier van der Zwaag een wezenlijk onderdeel van de show die Nobody Beats The Drum neerzet. Het moet gezegd: de podiumbrede VJ-set is indrukwekkend in een zaaltje van het formaat Fenix, maar aan de dansende massa in de zaal te zien, was het met podiumbrede ruis net zo'n vet feestje geworden.

Hoofdact en afsluiter van de avond zijn de jonge honden van Les Petits Pilous, die deze Valentijnsnacht op de valreep mogen voorzien van een liefdevolle 'french touch'. De liefde wordt beantwoord: op een bepaald moment staan er haast meer mensen op het podium te dansen dan ervoor en voor degene die dan nog niet door had wat zich in Fenix aan het voltrekken is draaien ze met liefde hun nieuwe single 'Wake Up'. Helaas gaat om 3 uur de stekker eruit, 300 man smachtend en dampend achterlatend.

Elektronix staat garant voor een volle bak, gezellige sfeer en de beste, vettige, rauwe electro van dit moment, getuige ook de smeekbede van Nobody Beats The Drum op de MySpace-site van Elektronix: "YES! dat was me een vet feestje. Om 7 uur vanochtend waren we weer thuis, maar het was het waard hoor! Als we ooit terug mogen komen: GRAAG!"

16 mei is de volgende, mis het niet!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg