Meer ratels dan oppe mert Meer ratels dan oppe mert

Bass In Ya Face 2009

, Maurice Kamps

Meer ratels dan oppe mert

Bass In Ya Face 2009

Maurice Kamps ,

Het is een vaste waarde in onze rubriek 'Vastelaovend Alternatieve': Bass In Ya Face, een knotsgekke jungleparty, de vrijdag voor carnaval. Voor de 2009 editie werd de Brit Remarc ingevlogen, die begin jaren negentig van de vorige eeuw zijn naam vestigde met de classic 'Ricky' en sindsdien geldt als de koning van de 'Amen jungle'.

Bass In Ya Face 2009

In de backstage van Fenix hangt een gemoedelijk sfeertje. Bass In Ya Face was eigenlijk ten grave gedragen, maar de partyreeks wordt op de vrijdag voor carnaval weer nieuw leven ingeblazen. Een jaarlijkse avond is geboren met naast de resident dj's Phrentic en Ex-Zero, Bong Selecta uit Den Haag en Junglefever uit Delft  als vaste gasten.

De dj's uit de randstad kijken niet meer op van het bizar uitgedoste en zwaar beschonken publiek. Ook trappen ze niet meer in de 'running gag': “Draaien jullie ook clownstep?” (een verfoeide zijtak van drum 'n' bass met koddige baslijnen).

Om aan te sluiten op het Scholierencarnaval op de Sittardse Markt, dat tegen haar einde loopt, mag Delftenaar Regz al om 19.00 uur aftrappen. Het wegvallen van de Yank Jacky Murda wordt creatief opgevangen door allerlei samenwerkingen van de residents met Junglefever.

Daarna is het tijd voor Bong Selecta meets Majestic, Bong kiest platen uit zijn collectie en handigt ze over aan dj Majestic die ze vakkundig aan elkaar rijgt. Die gaat hier zo wild stuiterend in op dat een verzoek om een zogenaamde rewind (de plaat opnieuw opzetten) van mc Noia volledig langs hem heen gaat.

Die hard junglists, Fozzy Bear, gabbers, een fluorescerende Sinterklaas, harde kern Fortuna-supporters, meisjes die hakken op hoge hakken, hiphoppers en The Pink Panther dansen gebroederlijk op de hardcore junglebeats. Zien is geloven!

Muzikaal is vanavond de 'Amen-break' de gemene deler, een veertig jaar oude drumsolo van 5,2 seconden, die dankzij de techniek opgerekt werd tot een subgenre op zich, gekenmerkt door meer ratels dan een marktplein vol carnavalsvierders.

Ondertussen is organisator Bob James op weg naar een plaatselijk hotel om de hoofdact Remarc alias 'Amen jungle's Mr. Big' van zijn bed te lichten. Dat valt nog niet mee: de eigenaar van het etablissement heeft zich klaarblijkelijk in het carnavalsgewoel gestort, waardoor er niets anders op zit dan de Britse jungleveteraan proberen te wekken door een half uur lang kiezelsteentjes tegen het raam van zijn hotelkamer te gooien. Dat lukt uiteindelijk een kwartier voordat hij aan zijn set in Fenix moet beginnen.

Bij aankomst in het poppodium merkt de Londenaar lachend op: “Wow everybody is in their fancy dress!”, om daarna een setje dodelijke genreklassiekers, veelal in speciaal voor hem ingezongen, zogenaamde dubplate-versies over de bontgekleurde menigte uit te storten. 'Super Sharp Shooter' (“The R, the E, the M, the A, the R, the C”), 'Original Nuttah', 'Peace, Love And Unity', 'Six Million Ways' en 'The Lighter', allemaal passeren ze de revue. Fuzzy Bear blaast op zijn fluitje en vraagt om een rewind voor de Zitterd massive. Het vastelaovend kan beginnen!

Inmiddels wordt in Sittard, Den Haag, Delft en omstreken al weer afgeteld naar de volgende editie van Bass In Ya Face op 12 februari 2010.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg