These Seats Are Taken zegt fans gedag These Seats Are Taken zegt fans gedag

… En zwaait zanger Matthijs uit

, Pierre Oitmann

These Seats Are Taken zegt fans gedag

… En zwaait zanger Matthijs uit

Pierre Oitmann ,

Het laatste optreden van These Seats Are Taken vond plaats in OJC Walhalla in Sevenum. Na drie jaar stopt het bandje uit Horst er mee. 3VOOR12/Limburg was bij de laatste gig.

… En zwaait zanger Matthijs uit

 

Toen Stichting Popmuziek Limburg in november 2006 de 25 deelnemers aan Nu Of Nooit bekend maakte, prijkte tussen die lijst de naam van de tot dan toe nog onbekende band These Seats Are Taken. Een beetje een gekke bandnaam, van een kwartet dat in de regio Horst-Sevenum al enkele keren had gespeeld. Op 27 januari 2007 was er dan die derde voorronde van Nu Of Nooit in ‘t Sjor in Roggel. Twee bands waren uitgevallen en de andere twee (V-Male en Seventh Sin) werden weggespeeld door dat bandje met die gekke naam. Uiteindelijk werd These Seats Are Taken tweede in de finale van Nu Of Nooit, maar won in juni van dat jaar wél de Nijmeegse bandwedstrijd Kaf en Koren. Op gebied van releases ging These Seats Are Taken binnen een jaar van “een lelijk visitekaartje” (3VOOR12/Limburg over de eerste demo) naar “een uitmuntend debuut” (3VOOR12/Limburg over ‘The Penny Arcade EP’). En nu, anderhalf jaar na de release van die EP, houdt These Seats Are Taken op.

Het is spijtig om te zien hoeveel bands er dit jaar al uit elkaar gevallen zijn. Zeker These Seats Are Taken was toch wel één van die bands waarvan veel verwacht werd en die een frisse wind liet waaien door met name Zuid-Nederland. In de eerste set tijdens het afscheidsoptreden in OJC Walhalla laat These Seats Are Taken die frisheid nog eens horen. Het merendeel van de set bestaat uit nieuwe nummers, wat natuurlijk nogal opvallend is voor een band die ermee stopt. Het zijn liedjes die geschreven zijn tot begin van dit jaar, toen zanger Matthijs van Issum aankondigde te verkassen naar Ijsland. Het is doodzonde dat deze goed in elkaar stekende popliedjes slechts enkele malen (of in sommige gevallen slechts één keer) live gespeeld zijn, alvorens in de obscuriteit te verdwijnen. Alleen al daarom is aanwezigheid bij dit laatste optreden van These Seats Are Taken zo bijzonder. Ook de covers mogen er zijn; ‘Girls On Film’ van Duran Duran en ‘Talking In Your Sleep’ van The Romantics.

Het lijkt alsof het publiek geen tweede set verwacht, wanneer de band weer het podium opkomt in schone kleding. “Ik heb nog nooit een publiek zo hard ‘We Want More’ horen zingen!”, roept Van Issum met overduidelijk sarcasme in de microfoon. De nummers die volgen zijn voornamelijk de liedjes waar These Seats Are Taken twee jaar geleden zulke hoge ogen mee gooide. De eeuwige vrolijkheid van ‘Hasselhoff’ en ‘Strange & Fascinating’ is nog steeds niet afgenomen. Nu kennen we These Seats Are Taken eigenlijk niet anders dan een hele plezierige en enthousiaste liveband, maar zelden was een optreden van het Horster viertal zo energiek als nu. Met een diepe buiging tot besluit komt er een einde aan de band wiens droge humor en aanstekelijke hitrefreintjes jammerlijk van het grote publiek onthouden werden. Goede reis, Matthijs! We blijven hier in Limburg een stoeltje vrij voor je vrij houden…

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg