Rocking for Fortuna Rocking for Fortuna

Sittardse artiesten steunen noodlijdende voetbalclub

, Maurice Kamps

Rocking for Fortuna

Sittardse artiesten steunen noodlijdende voetbalclub

Maurice Kamps ,

Deze week buigt de Nederlandse voetbalbond zich over de licentie betaald voetbal van Fortuna Sittard. Een groep muzikanten heeft zich het lot van de in financiële nood verkerende eerstedivisionist aangetrokken en wil Fortuna een hart onder de riem te steken.

Sittardse artiesten steunen noodlijdende voetbalclub

Na het Sporting Limburg-debacle restte Fortuna Sittard slechts een korte tijd om een fikse schuld weg te werken. Onder leiding van de stichting Trots Op Fortuna (T.O.F.) schoten de supporters de club te hulp. Ze bedachten allerlei manieren om geld binnen te halen om betaald voetbal in Sitard te waarborgen, van het organiseren van een loterij en een feest tot het verkopen eigen T.O.F.-merchandise. Daar komt nu een benefietsingle bij.

“Tijdens een T.O.F. vergadering opperden we het idee om T.O.F. en Fortuna ook vanuit de muzikale hoek een steuntje in de rug te geven”, vertelt zanger Bart Munsters. Samen met drummer Henk van Schijndel trommelde hij een twintigtal collega muzikanten op om onder de naam Zitterd Sessions Band een rockversie van het clublied 'Nao Veure' van Fortuna Sittard op te gaan nemen. “Het moet een beetje een 'We Are The World'-idee worden”, lacht hij.

Artiesten die toegezegd hebben zijn onder andere; Mo' Jones en Skinny Jones, Bart Oostindie, Roy Tokaya, Bert van Klaveren en Eddy Bopp. Een opvallende naam in de line-up is Daan Preevoo, Statenlid van de Socialistische Partij. Munsters: “We hadden niet verwacht dat hij mee zou willen doen, maar hij heeft toegezegd.”

Donderdag en vrijdag vinden de opnames plaats in de Sittardse Cloud9 studio. Ook wordt er een videoclip en een 'making of' geschoten, die op de eind april te verschijn single te vinden is. De opbrengst van 'Greutsj Op Fortuna' gaat in zijn geheel naar T.O.F.. De gelegenheidsband hoopt de videoclip op 1 mei tijdens de derby Fortuna Sittard – MVV op een scherm in het Fortunastadion te presenteren. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg