Line-up Pinkpop Classic 2009 bijna compleet Line-up Pinkpop Classic 2009 bijna compleet

Living Colour, Claw Boys Claw, Heather Nova én Sinéad O’Connor naar Landgraaf

, Pierre Oitmann

Line-up Pinkpop Classic 2009 bijna compleet

Living Colour, Claw Boys Claw, Heather Nova én Sinéad O’Connor naar Landgraaf

Pierre Oitmann ,

Op één act na is het programma van Pinkpop Classic compleet. Eerder al waren Janse Bagge Band en Simple Minds bevestigd. Nu voegt Buro Pinkpop daar twee hippe jaren '80-rockbands en twee feministische zangeressen aan toe.

Living Colour, Claw Boys Claw, Heather Nova én Sinéad O’Connor naar Landgraaf

Op één act na is het programma van Pinkpop Classic compleet. Eerder al waren Janse Bagge Bend en Simple Minds bevestigd. Nu voegt Buro Pinkpop daar Living Colour, Claw Boys Claw, Heather Nova én Sinéad O’Connor aan toe. Hiermee is de line-up actueler dan tijdens de twee voorgaande edities van Pinkpop Classic, waarbij vooral veel acts uit de jaren ’70 voorbij kwamen.

Simple Minds, Living Colour en Claw Boys Claw waren de afgelopen jaren nog in Limburg. De twee eerstgenoemde bands stonden op Bospop en Claw Boys Claw speelde verleden jaar in poppodium Fenix in Sittard. Heather Nova is voor het eerst in jaren weer in Limburg. Vorig jaar stond ze nog in de Effenaar in Eindhoven. Sinéad O’Connor stond twee jaar voor haar grote doorbraak op Pinkpop; in 1988 speelde de kaalgeschoren Ierse zangeres op de eerste editie van Pinkpop in Landgraaf.

Als je de line-up van Pinkpop Classic en de reguliere Pinkpop naast elkaar legt, dan valt het op dat er op de reguliere Pinkpop een paar bands spelen die al langer bezig zijn dan die op Classic. Springsteen bracht zijn eerste plaat in 1973 uit; Heather Nova pas twintig jaar later. Madness en Depeche Mode (beiden op Pinkpop) begonnen in dezelfde periode als Simple Minds en bestaan allebei langer dan de andere acts op Classic.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg