House Your Town #2 Underground House in Highbrow omgeving House Your Town #2 Underground House in Highbrow omgeving

DJ Chuckie verrast met harde set

, Ernest Poelma

House Your Town #2 Underground House in Highbrow omgeving

DJ Chuckie verrast met harde set

Ernest Poelma ,

Pasen: Paaspop, de Matthäuspassion, hazen, eieren, urbi et orbi… en natuurlijk Chuckie en The Subs die de Sittardse stadsschouwburg plat spelen. De boodschap van de opperpriesters van de dance was duidelijk en universeel: ‘House Your Town!’

DJ Chuckie verrast met harde set

Op Paaszondag biedt de stadsschouwburg in Sittard onderdak aan een iets ander publiek dan we gewend zijn van zo’n majestueuze locatie. Waar in de voorafgaande, in sommige kringen beter bekend als “de goede”, week de toeschouwers lachten om Tineke Schouten en Sylvester Zwaneveld, gepassioneerd luisterden naar het LSO of de soul levend hielden met Hind en The Golden Gospela Singers, had zich iedere liefhebber van house-muziek in de gemeente verzameld voor een avond stampen. Een mooie afsluiter van een goede week.

Na het succes van de vorige keer pakte de organisatie van House Your Town flink uit voor de tweede editie van het dance-evenement. Op creatieve wijze werd de beschikbare ruimte in het theater opgedeeld om plaats te bieden aan het toegestroomde publiek, de verschillende stijlen te scheiden en daarnaast het interieur van het gebouw zoveel mogelijk te ontzien.

De Rabobankzaal werd omgedoopt tot SoulfullyYours Room en daarmee het centrum voor de house liefhebbers. DJ’s Kingsize en Bram Stalker, residents van het Soulfully Yours collectief warmden de zaal op en brachten de juiste sfeer voor headliner Chuckie. Waar in het verleden de mash-ups soms teveel de boventoon voerden, wist Chuckie zijn set verrassend goeddansbaar te houden. Met harde platen, niet teveel draaitafeleffecten en een volle dansvloer was hij zijn gage meer dan waard.

Op weg naar de zaal waar de Belgische electrosensatie The Subs hun opwachting maken, kom je door de foyer die voor de gelegenheid dienst doet als loungeruimte. Hier konden de liefhebbers van de meer op soul en funk georiënteerde house prima terecht, alsook iedereen die even toe was aan een rustmomentje zonder daarvoor met gevaar voor eigen longen de ongeventileerde rookruimte op te hoeven zoeken. Achter de draaitafels de bekende namen van het Soulfully Yours concept: Mo T en Superdeluxxx, drijvende krachten van Funktransplant, en de dj’s b-Art, Jerry Swinger en Monsieur Monod.

De traditionele theaterzaal van de schouwburg die normaal gesproken als DSM-zaal door het leven gaat, werd flink op de schop genomen. Waar door het jaar heen alleen artiesten en (backstage)medewerkers toegelaten worden, stonden deze keer de bezoekers op het podium. Wel zo gemakkelijk, want al dansend op de keiharde electro, techno en minimal van dj’s Rho, Joost van Santen en Michel de Hey, is het moeilijk theaterstoelen ontwijken. Hoogtepunt van de avond was voor velen echter het live-optreden van The Subs. Bewapend met twee draaitafels en een synthesizer lijkt het Belgische trio hun rauwe mix van acid, electro en techno direct in te brengen bij het uit haar dak gaande publiek. De afstand tot de opgezweepte massa wordt op een bepaald moment zelfs zo klein dat een enkeling zich laat verleiden tot een heuse stagedive. En met de floorfiller 'Kiss My Trance' nog vers in de trommelvliezen gebrand, zal menigeen God op de blote knietjes bedankt hebben dat Paasmaandag een vrije dag is.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Limburg